Βούληση για ενίσχυση της διαπεριφερειακής συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας

Βούληση για ενίσχυση της διαπεριφερειακής συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας

Η ιδιαίτερη σημασία που προσδίδουν Ελλάδα και Ρωσία στην ανάπτυξη της διαπεριφερειακής συνεργασίας, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργου Τσίπρα, με τον υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Διαπεριφερειακής Συνεργασίας, Alexander Tsybulskiy, που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η διαπεριφερειακή συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας έχει λάβει ιδιαίτερη δυναμική μετά την 9η Σύνοδο της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής, Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας, που πραγματοποιήθηκε στο Σότσι της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε η σύσταση σχετικής ομάδας εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε οι δύο πλευρές να προχωρήσουν, άμεσα, στον ορισμό των μελών της ομάδας εργασίας, προκειμένου η πρώτη συνάντηση να λάβει χώρα εντός του επομένου διμήνου. Παράλληλα, η ρωσική πρόταση για αναβάθμιση του επιπέδου του επικεφαλής της ομάδας εργασίας στο επίπεδο του υφυπουργού-γγ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έγινε αποδεκτή από την ελληνική πλευρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ