Βρετανία: Ανοίγουν από Δευτέρα τα καταστήματα - 286 νεκροί από τον κορονοϊό

Βρετανία: Ανοίγουν από Δευτέρα τα καταστήματα - 286 νεκροί από τον κορονοϊό

Τα καταστήματα μη βασικών ειδών θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στην Αγγλία, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πελατών τους, επιβεβαίωσε ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Αλόκ Σάρμα στη σημερινή ενημέρωση της κυβέρνησης για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία, που προκάλεσε 286 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά με βάση αυτόν τον υπολογισμό από το Υπουργείο Υγείας, η χώρα μετρά 40.883 θύματα, σύμφωνα με το trtworld.

Τα νέα κρούσματα χθες που βρέθηκαν θετικά στον ιό μετά από εξέταση ήταν 1.387. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων στη χώρα είναι μειωμένος κατά 17% σε σύγκριση με αυτόν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ με βάση τα νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, είχε προκύψει ότι οι θάνατοι από κορωνοϊό ανέρχονται σε τουλάχιστον 51.766, σημειώνει το fr24news 

Όσον αφορά τα καταστήματα θα υποχρεώνεται να συμπληρώσει μία αποτίμηση ρίσκου για τον κορονοϊό και να την αναρτά σε εμφανές σημείο στο κατάστημα.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η επαναλειτουργία των καταστημάτων δεν συμπεριλαμβάνει τις παμπ, τα εστιατόρια, τα κομμωτήρια και κουρεία, για τα οποία θα υπάρξει ανακοίνωση το επόμενο διάστημα. Το ίδιο ισχύει και για τις τουριστικές επιχειρήσεις, όπως και για τη μείωση του μέτρου τήρησης απόστασης από τα δύο στο ένα μέτρο.

«Όταν θα είναι ασφαλές να το κάνουμε, θα δούμε το κατά πόσο μπορούμε να προχωρήσουμε στην μείωση της απόστασης, αλλά προς το παρόν όλα αυτά τα θέματα βρίσκονται υπό επανεξέταση» με βάση το σύνολο των επιστημονικών δεδομένων, όπως ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού, δήλωσε.

AP Photo/Frank Augstein