Βρετανία: Η Th. May στηρίζει τον διοικητή της BoE, Mark Carney

Βρετανία: Η Th. May στηρίζει τον διοικητή της BoE, Mark Carney

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May πιστεύει ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney είναι ο πλέον κατάλληλος για το ρόλο αυτό και θα ταχθεί υπέρ της παραμονής του στη συγκεκριμένη θέση, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της May.

Ο Carney, που έχει δεχθεί τα πυρά των υποστηρικτών του Brexit για τη στάση του στην εκστρατεία για το δημοψήφισμα αναφορικά με την παραμονή ή την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, έχει πει ότι θα ανακοινώσει έως τα τέλη του έτους εάν θα επιλέξει να παραμείνει στην κεντρική τράπεζα έως το 2021 αντί να αποχωρήσει στα μέσα του 2018 βάσει του μέχρι τώρα προγραμματισμού.

«Η πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρη στη στήριξή της για τον διοικητή και το έργο που επιτελεί για τη χώρα», δήλωσε η εκπρόσωπός της σε δημοσιογράφους.

«Είναι ξεκάθαρα μια απόφαση του ιδίου, η πρωθυπουργός σίγουρα θα υποστηρίξει το να παραμείνει και πέραν των πέντε ετών…. Η πρωθυπουργός είχε ανέκαθεν μια καλή συνεργασία με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας και σκοπεύει να το συνεχίσει αυτό».

Ερωτηθείσα εάν ο Carney είναι ο καλύτερος για τη θέση αυτή, η εκπρόσωπος δήλωσε: «Οπωσδήποτε».

«Οι βρετανικές επιχειρήσεις να έχουν τη μέγιστη ελευθερία να συναλλάσσονται»

Η βρετανίδα πρωθυπουργός επιδιώκει οι επιχειρήσεις να έχουν την ελευθερία να λειτουργούν εντός της ενιαίας αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε επίσης η εκπρόσωπός της σήμερα ερωτηθείσα σε τι είδους εμπορική συμφωνία στοχεύει η May μετά την αποχώρηση από την ΕΕ.

«Πιστεύω ότι η πρωθυπουργός είπε πολλές φορές ότι θέλει η Βρετανία να είναι παγκόσμιος πρωταθλητής για το ελεύθερο εμπόριο, ότι θέλει οι βρετανικές επιχειρήσεις να έχουν τη μέγιστη ελευθερία να συναλλάσσονται και να λειτουργούν εντός της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς», δήλωσε η εκπρόσωπος της Μέι, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θέλει η Βρετανία να παραμείνει εντός της τελωνειακής ένωσης της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια