Βρετανία: Οι Συντηρητικοί ανέστειλαν προεκλογική εκδήλωση

Βρετανία: Οι Συντηρητικοί ανέστειλαν προεκλογική εκδήλωση

Οι Συντηρητικοί αναστέλλουν για σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

«Το Συντηρητικό Κόμμα δεν θα πραγματοποιήσει σήμερα προεκλογική εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο. Θα επανεξετάσουμε στη διάρκεια της ημέρας και καθώς γίνονται γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση», ανέφερε η ανακοίνωση του κόμματος της Μέι.

Νωρίτερα ο πολιτικός συντάκτης Ρόμπερτ Πέστον ανέφερε στο Twitter ότι οι Βρετανοί πολιτικοί θα αναστείλουν για σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου.

«Οι πολιτικοί αναστέλλουν για σήμερα την προεκλογική εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο, όμως θα συνεχιστεί σε τοπικό», έγραψε ο Πέστον.

Μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ τα μεγάλα κόμματα της Βρετανίας είχαν αναστείλει την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο για τρεις ημέρες.

Λίγες ώρες μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, οι πολιτικοί δέχονται πιέσεις από τους πολίτες μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να αναβάλουν τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Τώρα η έκκληση να ανασταλεί η πολιτική δραστηριότητα ξεκίνησε από τον Μαρκ Όξκλεϊ, σε μια αίτηση που ανήρτησε στον ιστότοπο Change.orgwebsite.

Στην αίτησή του με τίτλο «Προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι: αναβάλετε τις βουλευτικές εκλογές του 2017. Υπογράψτε την αίτηση», ο Όξκλεϊ αναφέρει: «Εγώ και είμαι βέβαιος μεγάλο ποσοστό του βρετανικού λαού συμφωνεί ότι τώρα δεν είναι η ώρα για βουλευτικές εκλογές. Έπειτα από μια δεύτερη καταστροφική επίθεση πιστεύω ότι είναι ώρα να θέσουμε ως προτεραιότητα την ασφάλεια της χώρας μας και του λαού της. Γι' αυτό σας ζητώ να αναβάλετε τις βουλευτικές εκλογές για αργότερα».

Την άποψη αυτή συμμερίστηκαν πολλοί χρήστες του Twitter.