Βρετανία: Σχεδόν 6.200 εγκλήματα μίσους μετά το δημοψήφισμα

Βρετανία: Σχεδόν 6.200 εγκλήματα μίσους μετά το δημοψήφισμα

Η Βρετανική αστυνομία ενημέρωσε ότι αναφέρθηκαν σχεδόν 6.200 εγκλήματα μίσους τον τελευταίο μήνα, έπειτα από το δημοψήφισμα με το οποίο αποφασίστηκε η αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το Reuters.

Συγκεκριμένα, κατά τις τέσσερις εβδομάδες από τις 16 Ιουνίου, οι αστυνομικές δυνάμεις δήλωσαν ότι είχαν αναφερθεί 6.193 αδικήματα σε ολόκληρη τη χώρα, με πιο κοινά μεταξύ τους την παρενόχληση, την επίθεση αλλά και άλλου είδους βία, όπως λεκτική κακοποίηση ή φτύσιμο.

Τα τελευταία στοιχεία μάλιστα έδειξαν 3.001 αδικήματα μίσους κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουλίου, αριθμός μειωμένος κατά 6% σε σύγκριση με το δεκαπενθήμερο που είχε προηγηθεί, αλλά και 20% μεγαλύτερος από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι.

«Μετά την αύξηση στα εγκλήματα μίσους που σημειώθηκε έπειτα από το δημοψήφισμα, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν λάβει μια αυστηρή προσέγγιση για τα εγκλήματα αυτά και είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι ο αριθμός τέτοιων περιστατικών έχουν αρχίσει υποχωρεί», δήλωσε ο Mark Hamilton, εκπρόσωπος του Συμβουλίου των Αρχηγών της αστυνομίας.

«Είναι σαφές ότι οποιοδήποτε έγκλημα μίσους είναι απαράδεκτο και ότι οι αριθμοί είναι ακόμη σε πολύ υψηλά επίπεδα», πρόσθεσε ωστόσο.