Brexit: Η ασφάλεια δεν θα αποτελέσει αντικείμενο παζαριού, διαβεβαιώνουν D. Tusk και B. Johnson

Brexit: Η ασφάλεια δεν θα αποτελέσει αντικείμενο παζαριού, διαβεβαιώνουν D. Tusk και B. Johnson

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk δήλωσε πεπεισμένος σήμερα ότι η Βρετανία δεν θα χρησιμοποιήσει το θέμα της ασφάλειας στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

«Οι εταίροι μας είναι σώφρονες και ειλικρινείς και γι' αυτό είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας ως αντικείμενο παζαριού», επεσήμανε στους δημοσιογράφους ο Tusk.

Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Boris Johnson τόνισε σήμερα την «άνευ όρων» δέσμευση της χώρας του στην ασφάλεια της Ευρώπης, η οποία δεν θα γίνει αντικείμενο «παζαριού» στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευθεί για την ασφάλεια και την άμυνα της Ευρώπης», δήλωσε ο Johnson προσερχόμενος στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Είναι άνευ όρων και δεν αποτελεί αντικείμενο παζαριών στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται αλλού σε αυτή την πρωτεύουσα», πρόσθεσε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας για το Brexit.

«Υποσχόμαστε μια άνευ όρων δέσμευση στην ασφάλεια και την άμυνα της Ευρώπης, διότι πιστεύουμε πραγματικά ότι αφορά την ασφάλεια και την ευημερία όλης της διατλαντικής περιοχής», υπογράμμισε ο Johnson.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε από την πλευρά του και ο μαλτέζος πρωθυπουργός, Joseph Muscat. Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θα πρέπει να γίνουν αντικείμενα παζαριού στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, τις κατευθυντήριες γραμμές των οποίων παρουσιάστηκαν σήμερα, δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Διαβεβαιώνουμε ότι οι πολίτες δεν θα χρησιμοποιηθούν σαν αντικείμενα παζαριού από οποιαδήποτε πλευρά», τόνισε ο κ. Muscat, η χώρα του οποίου έχει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια