CNBC για Ελλάδα: Πάνω που τελείωνε η κρίση, ήρθε ο... κορονοϊός

CNBC για Ελλάδα: Πάνω που τελείωνε η κρίση, ήρθε ο... κορονοϊός

Η αισιοδοξία μόλις είχε επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από 10 χρόνια μεγάλων οικονομικών δυσκολιών, ωστόσο οι Έλληνες δεν πρόλαβαν να χαρούν καθώς η κρίση του κορονοϊού προκαλεί νέα αβεβαιότητα στο οικονομικό μέλλον της χώρας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC για την Ελλάδα, οι νέοι ανησυχούν για την ανεργία που δημιουργείται λόγω των οικονομικών προβλημάτων που θα συναντήσουν πολλές επιχειρήσεις.

Μάλιστα, ειδική αναφορά γίνεται στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος δέχεται πολύ ισχυρό πλήγμα αυτό το καλοκαίρι.

Όπως δήλωσε η αναλύτρια της DuckerFrontier, Αθανασία Κοκκινογένη, στο CNBC, «η πανδημία του Covid-19 έρχεται να εκτροχιάσει την πολυαναμενόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Η Ελλάδα ήταν μια από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που επέβαλε αυστηρά μέτρα περιορισμού για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. Δύο εμπειρογνώμονες υγείας από το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν στο CNBC ότι αυτή η προσέγγιση συνέβαλε στον σχετικά χαμηλό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα.

Ωστόσο, τα μέτρα περιορισμού έβαλαν «στον πάγο» τη βιομηχανία του τουρισμού.

«Ο τουρισμός και η ταξιδιωτική βιομηχανία αποτελούν το 21% της ελληνικής οικονομίας. Λόγω της πανδημίας, η Ελλάδα παραμένει κλειστή για τον τουρισμό εκτός και εντός ΕΕ… με αποτέλεσμα να κινδυνεύει από μια απότομη ύφεση στην ήδη χρεωμένη ελληνική οικονομία αλλά και τεράστιες απώλειες θέσεων εργασίας στους τομείς του τουρισμού και των υπηρεσιών», δήλωσε η Αθ. Κοκκινογένη