CNN: Το 57% διακρίνει νίκη της H. Clinton στο δεύτερο debate

CNN: Το 57% διακρίνει νίκη της H. Clinton στο δεύτερο debate

Εάν ο Donald Trump είχε μία τελευταία ελπίδα ν'' αντιστρέψει την αρνητική κατάσταση γύρω από την προεδρική υποψηφιότητά του και να κερδίσει την εκλογή του στο Λευκό Οίκο, την έχασε χθες το βράδυ, στη δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρησή του με τη Hilary Clinton, σχολιάζει το CNN.

Προερχόμενος από το χειρότερο δεκαήμερο της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Trump ήθελε απεγνωσμένα μία νίκη προκειμένου να αντιστρέψει την αρνητική δυναμική των δημοσκοπήσεων για την υποψηφιότητά του.

Η τηλεοπτική παρουσία του ήταν καλύτερη από την πρώτη φορά, ενώ από την άλλη μεριά, η Clinton δεν κατάφερε να επιβάλει τη δική της παρουσία, στο βαθμό που το είχε καταφέρει κατά την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση.

Οι πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι ο Trump κατέστρεψε κάθε πιθανότητα επικράτησης του μέσα στο πρώτο 20λεπτό και δεν κατόρθωσε να ανακάμψει.

Η δημοσκόπηση που διεξήγαγε το CNN έδειξε ότι ποσοστό 57% των τηλεθεατών σχημάτισαν την εντύπωση ότι επικράτησε η Clinton, έναντι ποσοστού 34% που εκτίμησαν ότι τις εντυπώσεις κέρδισε ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος.

Νίκη Clinton διαπιστώνει ο βελγικός Τύπος

Νίκη της Clinton και στη δεύτερη τηλεμαχία της με τον Trump διαπιστώνει σε γενικές γραμμές ο σημερινος βελγικός Τύπος.

Μύδρους εναντίον του Trump εξαπολύει στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα De Morgen, σημειώνοντας ότι οι χυδαίες του εκφράσεις σε βάρος των γυναικών δεν προξενούν καμία έκπληξη, αντίθετα με τις καθυστερημένες αντιδράσεις των ρεπουμπλικάνων που μόνον κατόπιν εορτής διερωτώνται για το ποιόν του υποψηφίου τους. Η εφημερίδα παρατηρεί ότι το ρεπουμπλικανικό κόμμα είναι διχασμένο και επισημαίνει ότι πολλά επιφανή στελέχη του σκληρού πυρήνα του κόμματος αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς τον Trump. Με την σειρά της η De Standard διερωτάται στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο κατά πόσον η νέα γκάφα του  Τραμπ θα του στοιχίσει τελικά την προεδρία καθώς, όπως παρατηρεί, το «υπό διάλυση» Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δείχνει να φυλλοροεί από στελέχη που αίρουν το ένα μετά το άλλο την υποστήριξή τους προς τον σύγχρονο «Μίδα».

Από την πλευρά της η εφημερίδα Le Soir στο πρωτοσέλιδό της μιλά για μία συζήτηση στραμμένη προς την προσωπική αντιπαράθεση, επισημαίνοντας ότι ο Τραμπ προσπάθησε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, εμφανιζόμενος πιο μαχητικός από ποτέ και μη διστάζοντας να επιτεθεί σε μία Clinton που βρέθηκε αμυνόμενη. Η ίδια εφημερίδα στο κύριο άρθρο της εστιάζει στις αποκαλύψεις για τα σεξιστικά σχόλια του Trump εναντίον των γυναικών, θυμίζοντας με αρκετή δόση ειρωνείας στον υποψήφιο για την Προεδρία των ΗΠΑ ότι οι γυναίκες έχουν δικαίωμα ψήφου και υπογραμμίζοντας ότι, αν η Clinton γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ, δε θα το οφείλει τόσο στο γεγονός ότι η ίδια ενσαρκώνει για το γυναικείο φύλο ένα σύμβολο ισοδύναμο με αυτό του Ομπάμα για τις μειονότητες, όσο κυρίως στην απόρριψή τους από τον αντίπαλό της.

Με το ίδιο θέμα καταπιάνεται και η La Libre Belgique στο κεντρικό ολοσέλιδο πρωτοσέλιδό της, κάνοντας λόγο για πτώση του Trump, μετά την αποκήρυξη της υποστήριξής του από σημαντικά στελέχη των Ρεπουμπλικανών, εξαιτίας των βωμολοχιών του απέναντι στις γυναίκες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια