Δ. Σαρηγιάννης: Πιθανή η μείωση των κρουσμάτων κάτω από 200 μετά το lockdown στην Αττική

Δ. Σαρηγιάννης: Πιθανή η μείωση των κρουσμάτων κάτω από 200 μετά το lockdown στην Αττική

Μείωση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων στην Αττική κάτω από τα επίπεδα των 200 προβλέπει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης σε περίπτωση εφαρμογής του ολικού lockdown, ενώ αναφορικά με τη διάρκεια των νέων μέτρων ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ σημείωσε πως το lockdown θα πρέπει να μείνει σε ισχύ για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, o κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως σε περίπτωση εφαρμογής αυστηρότερων μέτρων τότε θα διαφοροποιηθεί η ανησυχητική εικόνα που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες μετά την αύξηση των λοιμώξεων ιδιαίτερα στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

«Είχαμε προτείνει ολικό lockdown για την Αττική, για δύο βδομάδες, από την προηγουμένη Παρασκευή», υπενθύμισε ο καθηγητής, ενώ σχετικά με τα κρούσματα των επόμενων ημερών, ανέφερε πως αν εφαρμοστεί το ολικό lockdown στην Αττική τότε θα δούμε μια μείωση.

«Μπορεί να οδηγήσει την Αττική κάτω από 200 κρούσματα μέχρι το τέλος του μήνα» τόνισε, ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως «προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε προληπτικά την εξέλιξη των μεταλλαγμένων στελεχών. Πρέπει να την αναχαιτίσουμε τώρα ώστε να έχουμε πιο φυσιολογική άνοιξη».