Δ. Στρατούλης: Η κυβέρνηση προωθεί τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο για να αποπροσανατολίσει

Δ. Στρατούλης: Η κυβέρνηση προωθεί τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο για να αποπροσανατολίσει

«Το ΟΧΙ παραμένει ζωντανό στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας», επισήμανε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Δημήτρης Στρατούλης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. 

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Στρατούλης είπε ότι «αυτό που προτείνει η κυβέρνηση, δεν είναι η απλή, ανόθευτη και άδολη αναλογική, για την οποία δεσμεύτηκε προεκλογικά, αφού διατηρεί, ως "κόφτη" εισόδου στη Βουλή για τα πολιτικά κόμματα, το όριο του 3%».

Όπως τόνισε, «η κυβέρνηση προωθεί τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, όχι από θέση αρχής ή από καλή πολιτική διάθεση να ικανοποιήσει το πάγιο δημοκρατικό αίτημα να υπάρχει για όλους και όλες "ισότητα ψήφου", κάτι το οποίο άλλωστε δεν προωθεί με το εκλογικό νομοσχέδιό της, αλλά για να αποπροσανατολίσει την τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση, ώστε αυτή να επικεντρωθεί στην απλή αναλογική και το Σύνταγμα και όχι στις δραματικές επιπτώσεις για τα λαϊκά εισοδήματα, που φέρνουν τα εφαρμοζόμενα αυτές τις μέρες σφαγιαστικά μέτρα του 3ου μνημονίου».

Για τον κ. Στρατούλη «η επίκληση δήθεν εθνικών λόγων για τη διατήρηση του 3% ως πλαφόν εισόδου στη Βουλή, όχι μόνο δεν ευσταθεί, αφού Μουσουλμάνοι βουλευτές από τη Θράκη εκλέγονται μέχρι τώρα σχεδόν με όλα τα κόμματα, αλλά είναι και επικίνδυνη, διότι δημιουργεί ανεπιθύμητες αντισυσπειρώσεις, που διευκολύνουν την Άγκυρα να κρατάει ανοιχτά θέματα στη Θράκη, σύμφωνα με τις διαχρονικές επιδιώξεις της. Σε κάθε περίπτωση, το κυβερνητικό επιχείρημα είναι και αντιδημοκρατικό».

Σχετικά με το περυσινό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο πρώην αναληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σημείωσε ότι «για την επέτειο του συντριπτικά πλειοψηφικού και περήφανου ΟΧΙ του λαού και της νεολαίας στα μνημόνια της φτώχειας και της υποτέλειας, που μετατράπηκε από τη μεταλλαγμένη μνημονιακά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε ταπεινωτικό ΝΑΙ, πραγματοποιούμε ή στηρίζουμε αύριο, 5 Ιούλη, ως ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, κινητοποιήσεις στην Αθήνα (προσυγκέντρωση Ομόνοια στις 7 μμ και πορεία Γραφεία της ΕΕ – Μαξίμου – Σύνταγμα) και σε όλη την Ελλάδα».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «όχι για να πανηγυρίσουμε το τότε ΟΧΙ ούτε για να κάνουμε πολιτικό μνημόσυνο στο μετέπειτα ΝΑΙ, αλλά για να θυμίσουμε ότι το ΟΧΙ παραμένει ζωντανό στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας, ως μια κορυφαία πράξη αντίστασης, ενάντια σε όλο το διεθνές και εγχώριο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο. Για να καταδείξουμε, επίσης, ότι επιμένουμε σε αγώνα μέχρι τέλους, ώστε αυτό το ΟΧΙ να δικαιωθεί και να νικήσει, με την αναγκαία σήμερα όσο ποτέ αντιμνημονιακή ανατροπή».