D. Trump: "Fake news" η δεύτερη συνάντησή μου με τον Putin

D. Trump: "Fake news" η δεύτερη συνάντησή μου με τον Putin

Την αντίδραση του Donald Trump προκάλεσε ο θόρυβος που δημιουργήθηκε για τη δεύτερη, κατ'' ιδίαν, συνάντησή του με τον Vladimir Putin στο περιθώριο της Συνόδου των χωρών μελών της Ομάδας των 20 (G20) στο Αμβούργο. Το θέμα, ωστόσο, παραμένει πολύ ψηλά στα περισσότερα αμερικανικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ, ενώ είναι προφανές ότι οι αντίπαλοι του προέδρου των ΗΠΑ βρήκαν ένα ακόμη «όπλο» για τις επιθέσεις τους εναντίον του, το οποίο επίσης έχει να κάνει με την πολύκροτη υπόθεση του «ρωσικού δακτύλου».

«Τα Ψεύτικα Νέα για μυστικό δείπνο με τον Putin είναι 'άρρωστα'. Όλοι οι ηγέτες της G20, και οι σύζυγοι, προσκλήθηκαν από τον Καγκελάριο της Γερμανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter.

«Τα Ψεύτικα Νέα γίνονται όλα και πιο ανέντιμα! Ακόμη και ένα δείπνο που διοργανώνεται για τους 20 κορυφαίους ηγέτες στη Γερμανία, παρουσιάζεται ως σατανικό!», σχολίασε ακόμα.

Στο μεταξύ και οι Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως Donald Trump και ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin είχαν "απλώς μια σύντομη συνομιλία", και όχι "δεύτερη συνάντηση", στο τέλος ενός δείπνου με ηγέτες χωρών μελών της Ομάδας των 20 (G20) στη Γερμανία στις αρχές του μήνα.

Οι δύο ηγέτες χρησιμοποίησαν τον Ρώσο διερμηνέα του Putin για τη συνομιλία τους γιατί ο Aμερικανός διερμηνέας δεν μιλά ρωσικά, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος είχε δηλώσει πως ο Trump και ο Putin είχαν και δεύτερη συνάντηση η οποία δεν είχε γνωστοποιηθεί στα μμε, χωρίς να αποκαλύπτει πόσο διάρκεσε η συνάντηση ή τί θέμα συζητήθηκε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς