D. Trump: H Scotland Yard γνωρίζει τους δράστες - T. May: Δεν βοηθούν τέτοιες  δηλώσεις

D. Trump: H Scotland Yard γνωρίζει τους δράστες - T. May: Δεν βοηθούν τέτοιες δηλώσεις

Αντιπαράθεση μεταξύ της πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας Theresa May και του Donald Trump ξέσπασε μετά τις αναρτήσεις του αμερικανού προέδρου με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα με εκρηκτικό μηχανισμό σε συρμό του μετρό στον σταθμό Parsons Green.

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, καταδίκασε την επίθεση στο Λονδίνο και κάλεσε τις αρχές να λάβουν περισσότερο «δραστικά» μέτρα, όπως η καλύτερη αστυνόμευση της χρήσης του Διαδικτύου από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Λίγες ώρες μετά, σε ερώτηση που του έγινε έξω από το Λευκό Οίκο, ο Donald Trump δήλωσε: «Είναι κάτι φοβερό. Γίνεται ξανά και ξανά και θα πρέπει να είμαστε πολύ «έξυπνοι, να είμαστε πάρα μα πάρα πολύ σκληροί. Ίσως δεν είμαστε αρκετά σκληροί».

«Μια ακόμη επίθεση στο Λονδίνο από έναν αποτυχημένο τρομοκράτη. Αυτοί είναι άρρωστοι και παράφρονες που βρίσκονται στο στόχαστρο της Scotland Yard. Πρέπει να προλαμβάνουμε!», έγραψε νωρίτερα ο Trump στο Twitter.

«Οι αποτυχημένοι τρομοκράτες πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολύ σκληρότερο τρόπο. Το Ίντερνετ είναι το βασικό τους εργαλείο στρατολόγησης, από το οποίο πρέπει να τους αποκόψουμε και να το χρησιμοποιούμε καλύτερα», σημείωσε επίσης.

Απάντηση May

«Το να προβαίνει κάποιος σε εικασίες, ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν βοηθά σε τίποτε». Αυτό τόνισε σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May. μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Cobra για την επίθεση στο σταθμό. 

Ειδικότερα, δημοσιογράφος ρώτησε την Βρετανίδα πρωθυπουργό: «Ο Donald Trump δήλωσε πως η σημερινή επίθεση έγινε από άτομα που γνωρίζει η Scotland Yard. Μήπως ξέρει κάτι που εμείς δεν ξέρουμε;»

«Πιστεύω ότι δεν βοηθά να κάνει κανείς εικασίες για μία έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι αρμόδιες αρχές εργάζονται για να διαλευκάνουν πλήρως την άνανδρη αυτή επίθεση και να βρουν τους υπευθύνους» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία May.

«Είναι βέβαιο ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε σκοπό να προκαλέσει μεγάλο κακό και 22 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες που βρέθηκαν αμέσως στον τόπο της έκρηξης για τη γενναιότητά τους και καλώ όποιον πολίτη έχει κάποιο στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει τις αρχές να το δώσει άμεσα. Η απειλή της τρομοκρατίας είναι μεγάλη, αλλά δουλεύουμε όλοι μαζί για να την εξαλείψουμε» κατέληξε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.