D. Trump και H. Clinton στη Φλόριντα, παραιτήθηκε ο M. Rubio

D. Trump και H. Clinton στη Φλόριντα, παραιτήθηκε ο M. Rubio

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών Donald Trump κέρδισε μια σημαντική νίκη στους προκριματικούς της Φλόριντα χθες, δίνοντας τη χαριστική βολή στην υποψηφιότητα του αντιπάλου του Marco Rubio και πλησιάζοντας την εξασφάλιση του χρίσματος, καθώς πέντε πολιτείες εμφανίστηκαν να ψηφίζουν για τον Trump.

Ο Trump σύμφωνα με τα φαινόμενα θα κερδίσει το Οχάιο, το Μιζούρι, τη Βόρεια Καρολίνα και το Ιλινόι, και θα αποτελέσει εμπόδιο για όσους από το κατεστημένο των Ρεπουμπλικανών φοβούνται ότι η ταραχώδης καμπάνια του με την εξασφάλιση του χρίσματος θα οδηγήσει το κόμμα στην ήττα το Νοέμβριο.

Από την πλευρά του Δημοκρατικού Κόμματος, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Hillary Clinton κέρδισε την Φλόριντα από τον Bernie Sanders τον βουλευτή από το Βερμόντ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εκτίμηση του τηλεοπτικού δικτύου Fox, η Hillary Clinton εκτιμάται ότι θα είναι νικήτρια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών στο Ιλινόι, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC εκτιμά ότι ο D. Trump και η H. Clinton θα είναι οι νικητές των προκριματικών εκλογικών κύκλων για τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς στο Μιζούρι.

Αποσύρθηκε ο Marco Rubio

Μετά το αποτέλεσμα της Φλόριντα, ο βουλευτής της ίδιας πολιτείας Marco Rubio αποσύρθηκε από τον εκλογικό αγώνα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, αφήνοντας τον κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κέισικ και τον γερουσιαστή Ted Cruz, επίσης υποψήφιους για το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα, να αντιμετωπίσουν τον D. Trump.

"Ενώ αυτή η χρονιά μπορεί να μην ήταν η χρονιά για ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον μας, εξακολουθώ να νιώθω ελπίδα και αισιοδοξία για την Αμερική", είπε στους υποστηρικτές του στην ίδια του την πολιτεία, αφού φάνηκε πλέον ότι την έχανε στον Donald Trump.

Η απόφασή του ακολουθεί επίσης χαμηλές επιδόσεις την περασμένη εβδομάδα στο Μίσιγκαν και το Μισισιπί, όπου συγκέντρωσε μονοψήφια νούμερα στις προκριματικές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:
- D. Trump: Δεν έχω συγκροτήσει ομάδα συμβούλων εξωτερικής πολιτικής ακόμα