D. Trump: Οι κυρώσεις κατά της Β. Κορέας αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο

D. Trump: Οι κυρώσεις κατά της Β. Κορέας αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε σήμερα πως οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εις βάρος της Βόρειας Κορέας αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο, μετά το χέρι που έτεινε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Kim Jong-un, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής αθλητών της Πιονγκγιάνγκ στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας.

Στην ομιλία του για τη νέα χρονιά ο Kim Jong-un ανέφερε ότι ο δρόμος προς τον διάλογο ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και τη Σεούλ είναι «ανοικτός». Μετά τις δηλώσεις αυτές, ο νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης Chu Miong giun πρότεινε στη Βόρεια Κορέα να διεξαχθούν συνομιλίες υψηλού επιπέδου την 9η Ιανουαρίου προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Οι κυρώσεις και "άλλες" πιέσεις αρχίζουν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη Βόρεια Κορέα», τόνισε ο Trump με ανάρτηση στο Twitter και πρόσθεσε πως «στρατιώτες φεύγουν από τη χώρα με κίνδυνοο της ζωής τους για τη Νότια Κορέα. Ο πυραυλάνθρωπος τώρα θέλει να συνομιλήσει με τη Ν. Κορέα για πρώτη φορά. Ίσως αυτά είναι καλά νέα, ίσως όχι – θα δούμε!», καταλήγει η ανάρτησή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα