D. Trump: Θα προσκαλέσω τον V. Putin στο Λευκό Οίκο, αλλά όχι τώρα

D. Trump: Θα προσκαλέσω τον V. Putin στο Λευκό Οίκο, αλλά όχι τώρα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump δήλωσε ότι θα προσκαλέσει τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin στον Λευκό Οίκο, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν είναι ακόμα η κατάλληλη στιγμή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, ο D. Trump είπε ότι θέλει να συνεργαστεί με τη Μόσχα, σε θέματα όπως η Συρία και δήλωσε στους δημοσιογράφους που ταξίδευαν μαζί του με το προεδρικό αεροσκάφος στο Παρίσι ότι είναι ανοιχτός στην ιδέα να προσκαλέσει τον Putin στο Λευκό Οίκο κάποια στιγμή.

«Δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, αλλά η απάντηση είναι "ναι"», είπε συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε αν θα απεύθυνε μια τέτοια πρόσκληση στον πρόεδρο της Ρωσίας. 

Εξάλλου, ο αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως η συνάντηση που είχαν οι δύο τους, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20, ήταν ένα καλό σημάδι και έδειξε ότι οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν σε ζητήματα όπου έχουν κοινά συμφέροντα.

«Πιστεύω ότι τα πάμε πολύ καλά. Είμαστε μια φοβερά ισχυρή πυρηνική δύναμη, και το ίδιο είναι και αυτοί. Δεν έχει νόημα να μην έχουμε μια κάποιου είδους σχέση», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα:

- D. Trump: Ρώτησα ευθέως τον V. Putin αν παρενέβησαν στις αμερικανικές εκλογές

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια