Δ. Τζανακόπουλος: Η απόφαση για την Ηριάννα καταγράφεται στο «μαύρο βιβλίο» της ελληνικής δικαιοσύνης

Δ. Τζανακόπουλος: Η απόφαση για την Ηριάννα καταγράφεται στο «μαύρο βιβλίο» της ελληνικής δικαιοσύνης

Η δικαιοσύνη δημιουργεί την υπόνοια ότι κρίνει και σταθμίζει με κριτήρια πέραν της νομικής κρίσης, σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Κόκκινο», αναφορικά με τη χθεσινή δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της Ηριάννας.

«Έχω την άποψη ότι μάλλον είναι μία κακή εξέλιξη, ότι τη στιγμή που άλλοι καταδικασμένοι, για πράξεις πολύ μεγάλης κοινωνικής απαξίας, έχουν θεωρηθεί άξιοι του ευεργετήματος της αναστολής, για δύο νέα παιδιά δεν θεωρήθηκε ότι το αξίζουν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Έτσι, «σήμερα θα παραμείνουν στη φυλακή... νομίζω ότι η αυτή, η χθεσινή, απόφαση, καταγράφεται στο "μαύρο βιβλίο" της Ελληνικής Δικαιοσύνης», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στα θέματα οικονομικής πολιτικής, ο Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι «η Ελλάδα θα βγει στις αγορές όταν θα είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι. Η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές εδώ και 7 χρόνια και ο στόχος του προγράμματος είναι να μπορούμε να χρηματοδοτούμε το χρέος μας χωρίς τον επίσημο τομέα».

Παράλληλα, σημείωσε πως η απόφαση δεν εξαρτάται από συμβουλές των οίκων ή από παραινέσεις από εκείνους που ασχολούνται με θέματα αγορών. «Θα πάρουμε την απόφαση όταν εκτιμήσουμε ότι είμαστε στο καλύτερο σημείο και θα πάρουμε το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο, θέλουμε να ετοιμάσουμε το έδαφος για το χρόνο μετά το καλοκαίρι του 2018, δεν μας ενδιαφέρει μια έξοδος για επικοινωνιακούς λόγους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι η απόφαση θα παρθεί αφού κριθεί η εικόνα των ελληνικών ομολόγων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

- «Κάτι τρέχει (ξανά) με τη Δικαιοσύνη», γράφει η Αυγή μετά την απόφαση για την Ηριάννα

- Ο Στ. Κοντονής στο πλευρό της Ηριάννας: Και οι δικαστές άνθρωποι είναι και κάνουν λάθη

Φωτογραφία: SOOC