Δέκα κρούσματα κορονοϊού μετά από γάμο στη Θεσσαλονίκη

Δέκα κρούσματα κορονοϊού μετά από γάμο στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης μετά από γλέντι γάμου στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου προέκυψε επιδημιολογική εστία κρουσμάτων κορονοϊού.

Στο γλέντι συμμετείχαν περίπου 150 άτομα και από την περασμένη Τρίτη έως και χθες το βράδυ περισσότεροι από 15 καλεσμένοι έσπευσαν σε νοσοκομεία της πόλης με συμπτώματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ημέρα μετά, την Πέμπτη, αρκετά άτομα εμφανίστηκαν στα επείγοντα του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» παρουσιάζοντας πυρετό (έως και πάνω από 40) και ύποπτα συμπτώματα.

Όλοι τους υπεβλήθησαν σε τεστ κορονοϊού, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι τουλάχιστον οι τρεις βγήκαν θετικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, πρόκειται για τον γαμπρό, περίπου 35 ετών, και δύο καλεσμένους. Και οι τρεις εισήχθησαν χθες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», το οποίο διαθέτει τμήμα Covid-19.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του GRTimes, όμως, που επικαλείται τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Παναγιώτη Τουχτίδη, τα κρούσματα από το εν λόγω γλέντι γάμου είναι πολλά περισσότερα και συγκεκριμένα 10.

«Αμέσως σήμανε συναγερμός, και από τους δώδεκα ασθενείς τελικά οι δέκα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και αυτή τη στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους», ανέφερε ο κ. Τουχτίδης.

Ο ίδιος τόνισε πως το περιστατικό δείχνει ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. «Δεν συγχρωτιζόμαστε, τηρούμε τις αποστάσεις, γιατί με τέτοιες πράξεις διακυβεύεται όλη η καλή προσπάθεια που έγινε τον προηγούμενο καιρό», είπε χαρακτηριστικά.

Συνολικά στο νοσοκομείο «Πανανικολάου» νοσηλεύονται εννέα άτομα με κορωνοϊό, όλοι τους εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.