Δεκάδες αφίξεις μεταναστών στη Χίο τις τελευταίες ώρες 

Δεκάδες αφίξεις μεταναστών στη Χίο τις τελευταίες ώρες 

Έντονη ανησυχία στις αρχές της Χίου προκαλεί το ξαφνικό άνοιγμα της στρόφιγγας των μεταναστευτικών ροών, μετά από ένα τρίμηνο με σχεδόν μηδενικές αφίξεις. 

Συγκεκριμένα, τα δύο πρώτα περιστατικά σημειώθηκαν νωρίς τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης στην περιοχή της Παναγίας Οινουσσών και στην Αγία Ερμιόνη. Συγκεκριμένα στο πρώτο περιστατικό εντοπίστηκε φουσκωτή λέμβος με 55 μετανάστες και πρόσφυγες και στο δεύτερο 26 άτομα.

Το τρίτο περιστατικό σημειώθηκε στις 8 παρά 10 το πρωί στο λιμανάκι του Καστέλου όπου αποβιβάστηκαν 43 άτομα, αφού προηγουμένως έσκισαν τη βάρκα στην οποία επέβαιναν.

Στις 10:00 το πρωί το Λιμενικό επενέβη και σε 4ο περιστατικό στη θαλάσσια περιοχή του Πάσπαργου όπου εντοπίστηκε λέμβος με 40 περίπου άτομα τα οποία οδηγήθηκαν στα Νένητα από σκάφη του Λιμεναρχείου Χίου.

Συνολικά από την Κυριακή 1 Απριλίου μέχρι και σήμερα μεγάλη Τρίτη στη Λέσβο πέρασαν 169 άτομα και στη Σάμο 142. Συνολικά δηλαδή μέσα σε τέσσερις μέρες στα νησιά του βορείου Αιγαίου έφθασαν 523 πρόσφυγες και μετανάστες.