Δεν αποτελεί πρόβλημα η αποχώρηση Ντέιβις για την Κομισιόν - Η Μέι υψώνει τους τόνους

Δεν αποτελεί πρόβλημα η αποχώρηση Ντέιβις για την Κομισιόν - Η Μέι υψώνει τους τόνους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται με τη βρετανική κυβέρνηση μετά την παραίτηση του Βρετανού υπουργού αρμόδιου για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, χθες το βράδυ.

Όταν ρωτήθηκε αν η παραίτηση του Ντέιβις αποτελεί πρόβλημα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος της Κομισιόν, απάντησε: «Όχι για εμάς. Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευτόμαστε καλή τη πίστη με την (Βρετανίδα) πρωθυπουργό (Τερέζα) Μέι και τους Βρετανούς διαπραγματευτές».

Εξάλλου, ο Μ. Σχοινάς προειδοποίησε ότι «το χρονοδιάγραμμα, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι στενό. Είμαστε διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα», απέφυγε όμως να σχολιάσει την ίδια την παραίτηση του Ντέιβις.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επεσήμανε τέλος ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συνομίλησε τηλεφωνικά χθες το απόγευμα με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Από την άλλη πλευρά, o εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε στη διαπραγματευτική του στάση για το Brexit και θα προχωρήσει στις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας τις Βρυξέλλες να «σοβαρευθούν». «Όπως δήλωσε η πρωθυπουργός… έχουμε καθορίσει τη θέση μας και τώρα είναι η σειρά της ΕΕ να κάνει κάποια κίνηση. Η ίδια (η Μέι) επιθυμεί η ΕΕ να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα αυτές τις διαπραγματεύσεις».

Τα σχόλια δείχνουν μικρή προθυμία για παρέκκλιση από τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης παρά την παραίτηση του υπουργού για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις αργά χθες, διαμαρτυρόμενος κατά του σχεδίου.

AP Photo/Olivier Matthys

Διαβάστε ακόμα: 

- Νέος υπουργός Brexit ο Ντ. Ράαμπ μετά την παραίτηση Ντέιβις - Συνεχίζεται η κυβερνητική κρίση