ΔΕΘ: Οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης στη συνέντευξη Μητσοτάκη

ΔΕΘ: Οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης στη συνέντευξη Μητσοτάκη

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για τη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ. 

Για μια δίωρη κοροϊδία σε πανελλαδική μετάδοση κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας  το μόνο που θα εξαντλήσει δεν είναι η τετραετία αλλά η υπομονή και οι αντοχές των πολιτών. Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε διχαστικός που επιδιώκει  τη μείωση των ανισοτήτων, μάλλον με τον νέο πτωχευτικό, τη θεσμοθέτηση απλήρωτης εργασίας, την έξωση 40.000 μαθητών από τα ΑΕΙ και τη μόνιμη εξυπηρέτηση των ολιγαρχικών συμφερόντων και χορηγών του.

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ επέκρινε τον πρωθυπουργό για αλαζονικό και διχαστικό λόγο και τόνισε: «Αγνοεί ότι η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι του γυρίζουν ήδη την πλάτη. Κατά τα λοιπά επανέλαβε τα προσωρινά, με ημερομηνία λήξης και προεκλογικά μέτρα του. Η πολιτική του δεν αλλάζει. Οδηγεί στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων».

Το MέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι « ενώ ο πρωθυπουργός από την ασφάλεια του βήματος προσπαθούσε να δημιουργήσει μια μαγική εικόνα για τη δεινή κατάσταση της χώρας, υποσχόμενος από αόριστες έως μη-σοβαρές παροχές και επικαλούμενος όλη την ακροδεξιά ρητορική προκειμένου να μην αγγίξει κανένα από τα πραγματικά φλέγοντα ζητήματα της πόλης και της χώρας, στους δρόμους η απάντηση δινόταν από τη μαζικότητα του κόσμου»