Διαμαρτυρία μαθητών στη Λαμία για να μην καταργηθούν λύκεια της περιοχής

Διαμαρτυρία μαθητών στη Λαμία για να μην καταργηθούν λύκεια της περιοχής

Για δεύτερη μέρα «πολιορκούν» τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στη Λαμία οι μαθητές των σχολείων που καταργούνται λόγω μικρού αριθμού μαθητών και που καλούνται να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον ενώ έχει ήδη ξεκινήσει σχολική χρονιά.

Χθες «πολιορκούσαν» την Περιφερειακή Διεύθυνση οι μαθητές λυκείου από το Νέο Μοναστήρι του Δομοκού. Σήμερα οι μαθητές από το λύκειο της Υπάτης και από τις λυκειακές τάξεις του Μοσχοχωρίου και απ'' ό,τι προαναγγέλλεται και τις επόμενες μέρες αναμένεται να έχουμε παρόμοιες κινητοποιήσεις και από άλλα σχολεία της Φθιώτιδας και της Φωκίδας.

Οι μαθητές των λυκείων ζητούν να μην καταργηθούν είτε οι λυκειακές τάξεις είτε διάφορες κατευθύνσεις οι οποίες συγκεντρώνουν μικρό αριθμό μαθητών, καθώς, όπως υποστηρίζουν, «είναι μεταβολές που είναι σε βάρος τους στο μέσον της χρονιάς καθώς καλούνται να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον και αναγκάζονται να μετακινηθούν αρκετά χιλιόμετρα για το νέο τους σχολείο χάνοντας πολύτιμο χρόνο».

Κοντά στους μαθητές που διαδηλώνουν βρίσκονται γονείς, καθηγητές αλλά και οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης οι οποίοι την περασμένη Δευτέρα βρέθηκαν στην Αθήνα για να ζητήσουν ανάκληση αυτών των αποφάσεων από το υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC