Διαπραγματευτικό πλαίσιο 100 ημερών, για να μειωθεί το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ έναντι της Κίνας

Διαπραγματευτικό πλαίσιο 100 ημερών, για να μειωθεί το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ έναντι της Κίνας

Αμερικανοί διαπραγματευτές θα προσπαθήσουν να κλείσουν συμφωνίες με την Κίνα μέσα στις επόμενες 100 ημέρες προκειμένου να ενεργοποιηθούν και πάλι οι εισαγωγές βοδινού από τις ΗΠΑ, αλλά και να επιτραπεί η είσοδος αμερικανικών εταιρςιών στον κινεζικό τομέα των υπηρεσιών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Sean Spicer.

Υπέρ του τομέα των υπηρεσιών στην κινεζική οικονομία εφαρμόζονται μέτρα προστατευτισμού από το Πεκίνο.

Ο Spicer δήλωσε επίσης ότι τόσο Αμερικανοί, όσο και Κινέζοι αξιωματούχοι βρίσκονται στο αρχικό στάδιο “υλοποίησης” μιας δέσμευσης των προέδρων Donald Trump και Xi Jinping για την κατάρτιση ενός σχεδίου 100 ημερών, το οποίο θα βοηθήσει στη μείωση του πλεονασματικού εμπορικού ισοζυγίου της Κίνας έναντι των ΗΠΑ. Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε μετά την πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στη Φλόριντα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Κίνα προσέφερε συμβιβαστικές λύσεις για τις εισαγωγές αμερικανικού βοδινού, αλλά και την είσοδο αμερικανικών εταιριών στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της, όπως δημοσίευσε η εφημερίδα Financial Times ο Spicer τόνισε ότι οι δύο τομείς δραστηριοτήτων συμπεριλαμβάνονται στην ατζέντα των διμερών διαπραγματεύσεων.

“Νομίζω, προφανώς, ότι οι αμερικανικές εξαγωγές βοδινού, η είσοδος αμερικανικών εταιριών στην κινεζική αγορά, τα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά και η ξένη ιδιοκτησία με έμφαση στον τομέα των υπηρεσιών, αποτελούν μακρόχρονες επιδιώξεις της αμερικανικής πλευράς. Το σχετικό πλαίσιο διαμορφώνεται και προχωρούμε,” τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια