Δήμαρχος Μυτιλήνης: Τα 200άρια των μεταναστών που φτάνουν είναι κακό μήνυμα

Δήμαρχος Μυτιλήνης: Τα 200άρια των μεταναστών που φτάνουν είναι κακό μήνυμα

Ανήσυχος εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος της Μυτιλήνης, Σπύρος Γαληνός, αναφορικά με την αύξηση των προσφυγικών ροών που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Ειδικότερα, ο κ. Γαληνός, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε πως «τα 200άρια των μεταναστών που φτάνουν κάθε ημέρα είναι κακά μηνύματα» ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την προετοιμασία όσων έχουν επιληφθεί με το ζήτημα λέγοντας πως «δε δικαιολογείται να είμαστε απροετοίμαστοι σε περίπτωση που έρθουν μεγαλύτερες ροές και φτάσουμε στα επίπεδα του 2015».

Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Λέσβο το βράδυ της Κυριακής, ο δήμαρχος Μυτιλήνης σημείωσε ότι «η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί πολύ στο νησί και οι καταλήψεις πλατειών αυξάνουν τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση ενώ η απραξία (σ.σ. της κυβέρνησης και των αρχών) έδωσε το περιθώριο σε ακροδεξιά στοιχεία να αναπτυχθούν και να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων».

Απηύθυνε, τέλος, έκκληση «έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα». «Τα 3 χρόνια υπάρχει μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση, όταν αντιμετωπίζεις μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης τότε δεν δικαιούσαι να λειτουργείς σαν να ήσουν σε συνθήκες κανονικότητας».