«Don't worry, be happy» λέει ο Vl. Putin για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισίου

«Don't worry, be happy» λέει ο Vl. Putin για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισίου

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin απέφυγε σήμερα να "καταδικάσει" τον Αμερικανό ομόλογό του Donald Trump με αφορμή την απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και έκανε έκκληση για "συνεργασία" με την Ουάσινγκτον προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση.

"Don''t worry, be happy", σχολίασε ο Ρώσος πρόεδρος, στην ομιλία του στο οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όταν αναφέρθηκε στην απόφαση του Trump.

"Δεν θα έκρινα τον Obama, εεε... εννοώ τον Trump, για την απόφαση που πήρε" είπε ο Putin, εξηγώντας ωστόσο ότι πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να τηρήσουν τη δέσμευσή τους. Διευκρίνισε επίσης ότι θα προτιμούσε μια επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών παρά την αποχώρηση από αυτές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος "δεν αρνείται να εργαστεί στο θέμα αυτό", επέμεινε. "Δεν πρέπει να ταραζόμαστε αλλά να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να εργαστούμε από κοινού, διαφορετικά θα είναι αδύνατον να καταλήξουμε σε μια συμφωνία", πρόσθεσε.

Ο Putin χαρακτήρισε επίσης "καλή" τη συμφωνία του Παρισιού, του 2015, και εξήγησε ότι η Ρωσία δεν την έχει επικυρώσει ακόμη επειδή περίμενε να ρυθμιστούν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια