Δραστηριότητες για παιδιά, νέους και ενήλικες στο Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δραστηριότητες για παιδιά, νέους και ενήλικες στο Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζει την ανοιχτή επικοινωνία του με τους πολίτες μέσα από το ανανεωμένο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα εκδηλώσεών του.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, από τις νέες, μόνιμες εγκαταστάσεις του, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας μία «γεύση» από τη μελλοντική του λειτουργία, καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία προς την ολοκλήρωσή του.

Για το διάστημα 11 με 13 Μαρτίου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει μία διάλεξη για παιδιά και νέους, αλλά και πρωτότυπα εργαστήρια για ενήλικες.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 11 - 13 Μαρτίου περιλαμβάνουν:

Διάλεξη για παιδιά και νέους

Οδηγός επιβίωσης για νέα συγκροτήματα – 11.3.2016,  Ώρα 17.00

Ο μουσικός Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (Planet of Zeus) και ο μηχανικός ήχου Alex Ketenjian συνομιλούν με παιδιά από μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα για το τι να προσέξουν και τι να αποφύγουν στο ξεκίνημά τους.


Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Schoolwave.      




Εργαστήρια για ενήλικες

Υοga & Αρχιτεκτονική: Γίνε εσύ ο αρχιτέκτονας της ζωής σου! – 12 & 13.3.2016,  Ώρα 12.00

Η δημιουργία ενός ξεχωριστού κτιρίου μοιάζει με τη δημιουργία ενός υγιούς σώματος και τη δημιουργία μιας ξεχωριστής ζωής. Χρειάζεται όραμα, γερές βάσεις και τα κατάλληλα υλικά.

Σε αυτό το εργαστήριο θα εμπνευστούμε από την ιδιότητα του αρχιτέκτονα: ο αρχιτέκτονας χρειάζεται πρώτα να οραματιστεί το σχέδιο ενός κτίσματος και μετά να περάσει στην υλοποίησή του και την τελική του κατασκευή. Έτσι κι εμείς, θα συγκεντρώσουμε το νου μας  στο βέλτιστο σχέδιο για το σώμα, την υγεία και την ίδια μας τη ζωή, και θα αποπειραθούμε να το κτίσουμε σταδιακά, διατηρώντας σταθερή προσπάθεια και υπομονή.

Με φόντο το εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), θα εργαστούμε για να δυναμώσουμε το σώμα, να σταθεροποιήσουμε το νου και  για να προσφέρουμε στην ψυχή μας έναν άρτιο και ισορροπημένο χώρο να κατοικεί.

Ένα εργαστήριο yoga που απευθύνεται σε ενήλικες χωρίς σοβαρά ιατρικά προβλήματα, με διάθεση να εξερευνήσουν τις απεριόριστες δυνατότητες μέσα τους.

Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Γεωργία Γεωργόνη, Δασκάλα Hatha Yoga


Σημειώνεται πως η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή και η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.