DW: «Μεγάλη τύχη» για την Ελλάδα η γερμανική προεδρία

DW: «Μεγάλη τύχη» για την Ελλάδα η γερμανική προεδρία

«Η Γερμανία αναλαμβάνει την 1η Ιουλίου την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ και οι προσδοκίες από ελληνικής πλευράς είναι μεγάλες, γράφει ο ανταποκριτής της ARD στην Κωνσταντινούπολη στην ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού DLF με τίτλο  «Μεγάλη τύχη για την Ελλάδα η γερμανική προεδρία», σύμφωνα με την Deutsche Welle.

«H προσμονή στην Ελλάδα για το εξάμηνο της γερμανικής προεδρίας ξεκίνησε μέσα Μαΐου, όταν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρότειναν από κοινού ένα Ταμείο Ανάκαμψης ύψους μισού τρισεκατομμυρίου ευρώ για τις χώρες αυτές που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία», αναφέρει το δημοσίευμα.

Και προσθέτει: «Ας σημειωθεί ότι μιλάμε για 500 δις επιδοτήσεις και όχι δάνεια, τα οποία δεν πρέπει να επιστραφούν. Η γενναιοδωρία της καγκελαρίου εξέπληξε πολλούς στον νότο της Ευρώπης. Και σαν μην έφθανε αυτό, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αύξησε το ποσόν κατά 250 δις ευρώ σε μορφή δανείων».

«Όλα αυτά γίνονται δεκτά στην Ελλάδα με ικανοποίηση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι η καγκελάριος είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει από την ερχόμενη Τετάρτη. Παρόμοια είναι η θέση υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σημειώνει η Deutsche Welle.

Αναφέρει ακόμα ότι «ο υπουργός Οικονομίας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε ψηφιακή εκδήλωση στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο είπε πως είναι “μεγάλη τύχη” ότι η Γερμανία παίρνει τώρα τη σκυτάλη της προεδρίας διότι σε αυτή τη συγκυρία είναι απαραίτητη μια αποτελεσματική ηγεσία στην Ευρώπη. Η καγκελάριος και η γερμανική κυβέρνηση θα οδηγήσουν την Ευρώπη σε ένα καλό αποτέλεσμα, υπογράμμισε τη Τρίτη το βράδυ ο Έλληνας υπουργός».