Δύο νεκροί από την «πορεία των περιττωμάτων» στη Βενεζουέλα

Δύο νεκροί από την «πορεία των περιττωμάτων» στη Βενεζουέλα

Δεκάδες τραυματίες και δύο νεκροί είναι ο απολογισμός άλλης μιας ημέρας βίαιων συγκρούσεων στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της κυβέρνησης Nicolas Maduro.

Στην πορεία τουλάχιστον 93 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ τη ζωή τους έχασαν ο 32χρονος Anderson Dugarte και ο 27χρονος Miguel Castillo. Ο 32χρονος άντρας πέθανε, ύστερα από τραυματισμό από πυροβολισμούς ενόπλων δυνάμεων ασφαλείας, ενώ όπως έγινε γνωστό ο Castillo ήταν φοιτητής επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο της Santa Marta. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των τραυματιών από τις καθημερινές συγκρούσεις στη Βενεζουέλα έχει αγγίξει τριψήφιο αριθμό.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης κατηγορούν τους ένοπλους οπαδούς του Maduro, γνωστούς και ως «colectivos» για ορισμένους θανάτους διαδηλωτών.

Η πορεία αποκαλέστηκε «πορεία των περιττωμάτων», καθώς οι διαδηλωτές κρατούσαν μπουκάλια και σακούλες γεμάτες με περιττώματα, που πετούσαν κατά των στρατιωτών που είχαν παραταχθεί για να τους σταματήσουν. Οι τελευταίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χημικά, ενώ οι συγκρούσεις γενικεύθηκαν.

«Ποιοι είμαστε; Βενεζουέλα! Τι θέλουμε; Ελευθερία!» ήταν μεταξύ άλλων ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στο κέντρο του Καράκας.

Πάνω από 1.300 άτομα έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των αναταραχών στη χώρα, ενώ άλλοι 250 έχουν βρεθεί ενώπιον στρατιωτικών δικαστηρίων.

Με πληροφορίες από ABC news, Fox News

Διαβάστε ακόμα: - Mάχες σώμα με σώμα στη Βενεζουέλα