Ε. Χριστοφιλοπούλου για εκλογές: «Αυτά τα παιχνίδια, είναι παιχνίδια του πνιγμένου που πιάνεται από τα μαλλιά»

Ε. Χριστοφιλοπούλου για εκλογές: «Αυτά τα παιχνίδια, είναι παιχνίδια του πνιγμένου που πιάνεται από τα μαλλιά»

Μηχανορράφους και σκευωρούς χαρακτήρισε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, μιλώντας στη Βουλή.

Αφορμή για την σκληρή επίθεση της κυρίας Χριστοφιλοπούλου στάθηκε η τροπολογία (που ξαναγράφτηκε) για την αλλαγή της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Δύο τροπολογίες που ταυτίζουν τις δύο διαδικασίες. Μία της νύχτας και μία της μέρας γιατί «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά». Θα γελάσουμε πολύ είπε ο κ. Υπουργός, αλλά γελάει πολύ και καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος», είπε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και εκτίμησε ότι αρέσει στον κ. Τσίπρα η αναταραχή, διότι «έτσι νομίζει ότι θα γλιτώσει την κατάρρευση».

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν σύμφωνα με την κ. Χριστοφιλοπούλου: ή ο κ. Σκουρλέτης δεν ήξερε τίποτα και έπεσε θύμα της μηχανορραφίας του Μαξίμου ή ήξερε και είναι μέρος της συμπαιγνίας! «Πώς κάθεστε ακόμα στην καρέκλα σας κ. Σκουρλέτη», αναρωτήθηκε η ίδια προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση παίζει με την αυτοδιοίκηση, με τη Δημοκρατία, με τις εκλογές και εν τέλει με την ψήφο του λαού.

«Αυτά τα παιχνίδια είναι παιχνίδια του πνιγμένου που πιάνεται από τα μαλλιά του. Οποτεδήποτε και αν κάνετε τις εθνικές εκλογές – γιατί όλα δείχνουν ότι και αυτές το Μάιο θα τις κάνετε για να μην ξέρει ο κόσμος τι ψηφίζει. Ψηφίζει για την Ευρώπη, για το Δήμο του, για την Περιφέρεια, για τη διακυβέρνηση της χώρας; - να ξέρετε ότι το μαύρο θα είναι τόσο πολύ που θα σας πάρει χρόνια ολόκληρα να το καταπιείτε», είπε κλείνοντας.