Εικόνες ερημιάς στο κέντρο της Αθήνας, συνωστισμού στις παραλίες

Εικόνες ερημιάς στο κέντρο της Αθήνας, συνωστισμού στις παραλίες

Εικόνες ερημιάς αποτυπώνονται στο κέντρο της Αθήνας, με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων τα σαββατοκύριακα στη λειτουργία των καταστημάτων, καθώς σήμερα δεν άνοιξαν, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην κατέβει να πραγματοποιήσει τις αγορές τους. Ίδιες εικόνες και στις άλλες «κόκκινες» περιοχές. Αντίθετα συνωστισμός παρατηρήθηκε από το πρωί στις παραλίες της πρωτεύουσας όπου εκατοντάδες πολίτες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί να πραγματοποιούν τη βόλτα τους. 

Από σήμερα η Αττική έχει ενταχθεί, στο επίπεδο Β- Αυξημένου Κινδύνου, στο «κόκκινο» δηλαδή, όπως και άλλες περιοχές της χώρας (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πάτρα) και ισχύουν νέα περιοριστικά μέτρα από τις 6 το πρωί και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου που μεταξύ άλλων προβλέπουν το μη άνοιγμα των καταστημάτων τα σαββατοκύριακα και από Δευτέρα επιτρέπεται μόνο το κλείσιμο ραντεβού για να ψωνίσουν με τη μέθοδο του click away.

Υπογραμμίζεται ότι κάθε Σάββατο και Κυριακή επιτρέπεται η μετακίνηση μέχρι τις 6 το απόγευμα. Συγκεκριμένα η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. 

Παρόμοιες εικόνες και στην Πάτρα, όπου θυμίζει ερημικό τοπίο

Διαφορετική εικόνα παρουσίασαν οι περιοχές της Γλυφάδας, του Αλίμου και του Φλοίσβου, στα παραλιακά μέτωπα των οποίων συγκεντρώθηκε σημαντικός αριθμός πολιτών οι οποίοι ως παρέες ή οικογενειακά με τα παιδιά τους ξεκίνησαν να πραγματοποιούν τις πρωινές και μεσημεριανές βόλτες τους, πριν το απαγορευτικό, που εισηγήθηκε η επιτροπής λοιμωξιολόγων και έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση.

Διακριτική η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, τόσο της ΕΛΑΣ όσο και της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι πραγματοποιούν ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από Δευτέρα στις «κόκκινες» περιοχές

Μεγάλες ουρές έξω από τα σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη