Εικόνες και βίντεο από τις καταστροφές της πυραυλικής επίθεσης στη Συρία

Εικόνες και βίντεο από τις καταστροφές της πυραυλικής επίθεσης στη Συρία

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίας από τις τρεις εγκαταστάσεις που επλήγησαν κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι γάλλοι και οι βρετανοί σύμμαχοί του εκτιμούν πως πέτυχαν οι βομβαρδισμοί τους εναντίον της Συρίας του Μπασάρ αλ-Άσαντ που κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα, με την Ουάσινγκτον να δηλώνει πως είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νέες επιδρομές σε περίπτωση υποτροπής εκ μέρους της Δαμασκού, παρά την οργή της Μόσχας, η οποία καταγγέλλει μια «επίθεση».

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν σχετίζονται με τη δημιουργία χημικών όπλων, που χρησιμοποίησε το καθεστώς Άσαντ στην Ντούμα στις 7 Απριλίου. Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ντάνα Γουάιτ, υποστήριξε ότι οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα να πληγούν και οι τρεις στόχοι που επελέγησαν. «Χτυπήθηκε με επιτυχία κάθε στόχος» δήλωσε χαρακτηριστικά. Το υλικό που δημοσιοποίησε το Πεντάγωνο δείχνει πώς ήταν οι στόχοι πριν και μετά την επίθεση.

Από την πλευρά του οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως οι αναχαιτίστηκαν από τη συριακοί αεράμυνα οι 71 από τους 103 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν, αλλά παρόλα αυτά αναφέρουν ότι επλήγησαν κάποιες εγκαταστάσεις.

Εικόνες από δορυφόρο δείχνουν τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης βόρεια της Δαμασκού πριν και μετά τις επιδρομές. 

Εικόνες από δορυφόρο πριν και μετά την επίθεση σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης χημικών όπλων έξω από την Χομς.

Εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο.