Εισβολή φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας – Κατάληψη στο αμφιθέατρο

Εισβολή φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας – Κατάληψη στο αμφιθέατρο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών, έξω από το υπουργείο Παιδείας, που ζήτησαν για μια ακόμη φορά μαζικούς και μόνιμους διορισμούς καθώς επίσης και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους αναπληρωτές. 

Αντιπροσωπείες των δύο εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, είχαν συνάντηση με τον υπουργό, η οποία όμως απέβη άκαρπη, αφού, όπως ανέφεραν, ο κ. Γαβρόγλου δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τον αριθμό των μόνιμων προσλήψεων για την ερχόμενη σχολική χρονιά. 

Εξάλλου, λίγο αργότερα, ομάδα φοιτητών κατάφερε να εισβάλει στον προαύλιο χώρο και εν συνεχεία στο κτίριο του υπουργείου. Μέχρι αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη συνέλευση των φοιτητικών συλλόγων στο κεντρικό αμφιθέατρο του ισογείου.

Άλλοι φοιτητές παραμένουν στην είσοδο του υπουργείου. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν επεισόδια, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις δεν παρενέβησαν.

Συλλαλητήριο έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πραγματοποίησαν νωρίτερα εκπαιδευτικοί και φοιτητές για τα προβλήματα της Παιδείας. 

Εκατοντάδες δάσκαλοι, καθηγητές από όλη την Ελλάδα, αλλά και φοιτητές που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, διεκδικούν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους αναπληρωτές.

Αυτή την ώρα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, έχει συνάντηση με τα προεδρεία της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, καθώς επίσης και με εκπροσώπους αναπληρωτών. 

Φωτογραφίες Intime News