Είθε να χτυπήσουν και άλλοι Χάρβεϊ και Ίρμα τις ΗΠΑ, λέει ο δήμαρχος της Άγκυρας

Είθε να χτυπήσουν και άλλοι Χάρβεϊ και Ίρμα τις ΗΠΑ, λέει ο δήμαρχος της Άγκυρας

Αίσθηση δημιούργησε για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος της Άγκυρας, Melih Gokcek, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter ευχήθηκε ουσιαστικά να πλήξουν και άλλες φυσικές καταστροφές τις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι ώστε να σταματήσουν να ασχολούνται με την Τουρκία.

«Το κόστος των τυφώνων Χάρβεϊ και Ίρμα για τις ΗΠΑ φτάνει τα 290 δισ. δολάρια. Ας συνεχίσουμε, λοιπόν, να προσευχόμαστε "θεέ μου, δώσε σε αυτούς που μας πολεμούν τόσα προβλήματα ώστε να μας ξεχάσουν», έγραψε χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας βρίσκονται σε «βαρομετρικό χαμηλό», εξαιτίας των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και κυρίως της απόφασης των Αμερικανών να συμμαχήσουν με τους Κούρδους της Συρίας. Παράλληλα, η Ουάσινγκτον έχει πρακτικά χαρακτηριστεί ως συνένοχη για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, πολύ περισσότερο που αρνείται να εκδώσει τον ιμάμη Fethulah Gulen. 

Οι διμερείς σχέσεις περνούν νέα δοκιμασία από την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν κατά πέντε ατόμων που εμπλέκονται σε σκάνδαλο παραβίασης του εμπάργκο των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο πρώην υπουργός Οικονομίας και συνεργάτης του Tayip Erdogan, Mehmet Zafer Caglayan.