Έκκληση της Παλαιστινιακής Αρχής για τους χιλιάδες κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές

Έκκληση της Παλαιστινιακής Αρχής για τους χιλιάδες κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές

Έκκληση απευθύνει ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα, κ. Μαρουάν Τουμπάσι, με άρθρο του, για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο θέμα χιλιάδων Παλαιστινίων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Ο κ. Μαρουάν Τουμπάσι αναφέρεται στην ανοικτή απεργία πείνας που έχουν προαναγγείλει πάνω από 1.800 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, την ημέρα του Παλαιστινίου αιχμαλώτου η οποία έχει καθιερωθεί στις 17 Απριλίου κάθε χρόνο για την ικανοποίηση, όπως τονίζει ο κ.Μαρουάν Τουμπάσι, των δίκαιων αιτημάτων τους και στη βελτίωση των «απαράδεκτων» συνθηκών κράτησης που επικρατούν στις ισραηλινές φυλακές.

Στο άρθρο του ο κ. Μαρουάν Τουμπάσι επισημαίνει οτι αυτή η απεργία είναι άλλος ένας κρίκος από την αλυσίδα των απεργιών πείνας που έχουν κάνει οι Παλαιστίνιοι αιχμάλωτοι από την αρχή της ισραηλινής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, στις 4 Ιουνίου του 1967, κατοχή ο οποία, όπως τονίζει, φέτος τυχαίνει να είναι η πεντηκοστή επέτειος. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, αναφέρεται στο άρθρο του κ.Μαρουάν, 800.000 Παλαιστινίοι συνελήφθησαν, ενώ 210 πέθαναν από σκόπιμη, όπως τονίζει, στέρηση ιατρικής φροντίδας.

Οι αιχμάλωτοι Παλαιστίνιοι, συνεχίζει ο κ. Μαρουάν Τουμπάσι, διεξάγουν τον ανθρωπιστικό τους αγώνα κάτω από την ηγεσία του αιχμαλώτου αγωνιστή Μαρουάν Αλ Μπαγγκούθι, μέλος της κεντρικής επιτροπής του κινήματος «Φατάχ», μέλος του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου, που κρατείται στις Ισραηλινές φυλακές από το 2002 μαζί με άλλους ηγέτες και αγωνιστές οι οποίοι κρατούνται για πάνω από 35 χρόνια.

Στο άρθρο του, ο Πρέσβης της Παλαιστίνης τονίζει την ανάγκη η διεθνής κοινότητα, οι φιλειρηνικές δυνάμεις και οι υπερασπιστές της ελευθερίας, να εκφράσουν την υποστήριξη κι την αλληλεγγύη τους ώστε οι αιχμάλωτοι αυτοί να αποκτήσουν την ελευθερία τους. Προσθέτει δε, οτι μέχρι τότε το Ισραήλ οφείλει να σταματήσει τις καθημερινές παραβιάσεις σε βάρος του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου, κάνοντας μάλιστα αναφορά στην τέταρτη συνθήκη της Γενεύης για τα δικαιώματα των αιχμαλώτων και τις συνθήκες διαβίωσής τους μέσα στις φυλακές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ