Εκπρόσωπος Τζόνσον: Εκλογές αν υπερψηφιστεί το ν/σ που μπλοκάρει το Brexit

Εκπρόσωπος Τζόνσον: Εκλογές αν υπερψηφιστεί το ν/σ που μπλοκάρει το Brexit

Στην περίπτωση που οι βρετανοί βουλευτές ψηφίσουν σήμερα το βράδυ ενάντια στην κυβέρνησή του, ο Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει με σαφήνεια ότι στην περίπτωση αυτή ο βρετανικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει, με εκλογές, ποιος διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού.

Η Βουλή των Κοινοτήτων αναμένεται αργότερα σήμερα το βράδυ να ψηφίσει επί ενός νομοσχεδίου που συνέταξε και στηρίζει μια συμμαχία βουλευτών της αντιπολίτευσης και των ανταρτών του κυβερνώνοντος κόμματος των «Τόρις», με το οποίο έχουν σκοπό να μπλοκάρουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Ο πρωθυπουργός υπήρξε πολύ σαφής…Αν οι βουλευτές ψηφίσουν σήμερα το βράδυ να αχρηστεύσουν τη διαπραγματευτική θέση του Ηνωμένου Βασιλείου, να παραδώσουν την εξουσία στην αντιπολίτευση, τότε το επόμενο λογικό βήμα για αυτόν τον πρωθυπουργό είναι κάτι που δεν το θέλει…να πάει σε εκλογές», είπε ο εκπρόσωπος.

«Τότε ο βρετανικός λαός θα μπορεί να αποφασίσει ποιος θα πάει στις Βρυξέλλες να πάρει αυτή την απόφαση», πρόσθεσε, αποσαφηνίζοντας ότι όσοι Συντηρητικοί ψηφίσουν ενάντια στην κυβέρνηση ή δηλώσουν αποχή στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, τότε θα διαγραφούν από την κοινοβουλευτική ομάδα των «Τόρις».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Τζόνσον ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν εκλογές σε ημερομηνία μετά από εκείνη που έχει οριστεί ως η τελική για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, δηλαδή η 31η Οκτωβρίου, κάτι που φοβούνται βουλευτές τις αντιπολίτευσης ως ενδεχόμενο ελιγμό του Τζόνσον.

«Ήμασταν ξεκάθαροι ότι οι εκλογές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», τόνισε ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού.