Έκρηξη σε εβραϊκό φεστιβάλ στο βόρειο Λονδίνο - 30 τραυματίες

Έκρηξη σε εβραϊκό φεστιβάλ στο βόρειο Λονδίνο - 30 τραυματίες

Τουλάχιστον 30 άτομα τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη που προκλήθηκε στην περιοχή Στάμφορντ Χιλ του βόρειου Λονδίνου αργά χθες το βράδυ, όταν κάποιος από τους εκατοντάδες Εβραίους που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των smartphones γύρω από αναμμένες φωτιές, πέταξε ένα κινητό στην πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, από τη ρίψη του κινητού σημειώθηκε έκρηξη και εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν μακριά για να γλυτώσουν. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν πολλά περιστατικά και πως οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 30.

H αστυνομία του Χάκνεϊ επιβεβαίωσε νωρίτερα πως 10 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν με μικρά εγκαύματα, ενώ λιγότερο σοβαρή ήταν η κατάσταση για τους υπόλοιπους 20 ανθρώπους που τραυματίστηκαν καθώς έτρεχαν για να απομακρυνθούν από το σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη.

Σημειώνεται ότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ότι το το άτομο που έριξε το κινητό του τηλέφωνο στη φωτιά ως αντίδραση απέναντι στο κακό που προκαλούν τα smartphones, ήταν ο ηγέτης του Χασιδικού εβραϊκού κινήματος.