Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου στο Μαξίμου

Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου στο Μαξίμου

Συνάντηση σε εκρηκτικό φόντο είχαν νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής ''Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μια περίοδο που η συμβιωτική σχέση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ περνάει μεγάλη κρίση.

Ο Π. Καμμένος πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό σχετικά με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών με αντικείμενο τη συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16.

Τις επόμενες μέρες μάλιστα ακολουθούν και οι συναντήσεις για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, με τις συνομιλίες του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με τον ομόλογό του της Νικόλα Ντιμιτρόφ στο Σούνιο, παρουσία του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.

Νωρίτερα, η συνεδρίαση κόντεψε να τιναχθεί στον αέρα με τον κ. Καμμένο να δηλώνει μεταξύ άλλων «αν δεν σας αρέσει η συμφωνία, να την πάρω πίσω».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δέχθηκε επικρίσεις από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι τον κατηγόρησαν για τη διαδικασία που ακολούθησε ως προς την απόφαση αναβάθμισης των F16.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές ανέφεραν στις τοποθετήσεις τους ότι ο Π. Καμμένος πρώτα έλαβε, μέσω ΚΥΣΕΑ, την απόφαση της αναβάθμισης και κατόπιν μετέβη στη Βουλή προκειμένου να ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή.

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε μόλις χτες, μετά τον σάλο που ξέσπασε με αφορμή μια φωτογραφία που απεικονίζει τον Π. Καμμένο μαζί με τον Παναγιώτη Μπαντέμη, ο οποίος είναι πρώην «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής και ταυτόχρονα εθνοφύλακας.

Δεκαεπτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση, και αναφέρονται στο γεγονός πως ο φερόμενος ως «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής έχει σε βάρος του καταδίκη ενώ ταυτόχρονα έχει οριστεί εθνοφύλακας. Οι βουλευτές ουσιαστικά επιτίθενται κατά του κυβερνητικού τους εταίρου τον οποίο εγκαλούν για τους χειρισμούς σε θέματα όπως αυτά της στελέχωσης της εθνοφυλακής.

Το τρίτο πρόσφατο περιστατικό ήταν το γνωστό παραλήρημα του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά 17 (και όχι μόνο) βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ζήτησαν – και κέρδισαν - την παραπομπή του στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής.

Ο Κ. Κατσίκης δήλωσε πως «δεν υπήρξα ομοφοβικός ούτε σκοταδιστής και δεν έχω να εξετάσω καμία θέση και στάση μου. Ήμουν ξεκάθαρος και δεν παίρνω τίποτα πίσω». Η απάντηση που έλαβε ήταν η έκρηξη της Αννέτας Καββαδία η οποία δήλωσε πως το πολιτικό σύστημα «χρήζει προστασίας και μάλιστα από εκείνους τους εκπροσώπους του που - έχοντας πάρει διαζύγιο από οτιδήποτε άπτεται της στοιχειώδους προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων – ενισχύουν τις μισαλλόδοξες, ρατσιστικές, σκοταδιστικές φωνές που φαίνεται να ξεπηδούν από τις πιο σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας…».