Έκτακτο διάγγελμα από την Th. May - Υποχωρεί η στερλίνα λόγω φημών για πρόωρες εκλογές

Έκτακτο διάγγελμα από την Th. May - Υποχωρεί η στερλίνα λόγω φημών για πρόωρες εκλογές

Σε έκτακτο διάγγελμα πρόκειται να προβεί έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Downing Street η Theresa May, ύστερα από τακτική συνάντηση που πραγματοποιεί με υπουργούς της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι δηλώσεις έξω από την Downing Street είναι ασυνήθιστες, με τους πρωθυπουργούς να την επιλέγουν μόνο για να προβούν σε σημαντικού περιεχομένου ανακοινώσεις.

Το γραφείο της βρετανίδας πρωθυπουργού δεν έχει δώσει κάποια ένδειξη περί του θέματος της ανακοίνωσης, ωστόσο υπάρχουν έντονα σενάρια προκήρυξης πρόωρων εκλογών ή παραίτησης της ίδιας.

Αναλυτές σημειώνουν ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έρχεται μια χρονική στιγμή, όπου οι διαπραγματεύσεις εξόδου από την ΕΕ βρίσκονται ακόμη σε πρόωρο στάδιο.

Δημοσιογράφος του BBC, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή αναφέρει ότι πρόκειται να ανακοινωθούν εκλογές για τις 8 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η λίρα υποχώρησε μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου για την επικείμενη δήλωση της May. Η στερλίνα σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,3% στα 1,2528 δολάρια, έχοντας προηγουμένως ανέλθει στα 1,2615 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό της από τις 27 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία: Sooc)