El Nacional: O Μαδούρο απελευθέρωσε 30 φυλακισμένους για να εμποδίσουν την ανθρωπιστική βοήθεια

El Nacional: O Μαδούρο απελευθέρωσε 30 φυλακισμένους για να εμποδίσουν την ανθρωπιστική βοήθεια

Το Παρατηρητήριο των Φυλακών της Βενεζουέλας κατήγγειλε μέσω της εφημερίδας της χώρας El Nacional το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των ταραχών που καταγράφηκαν στις 23 Φεβρουαρίου 30 φυλακισμένοι απελευθερώθηκαν παράνομα.

Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ουμπέρτο Πράντο αποκάλυψε ότι με αφορμή την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας και το μπλόκο στη γέφυρα Τιεντίντας, το καθεστώς Μαδούρο μετέφερε 30 φυλακισμένους από τη φυλακή Σάντα Άνα στη γέφυρα Τιεντίντας στα σύνορα με την Κολομβία προκειμένου να εμποδίσουν τους εθελοντές που είχαν συγκεντρωθεί. 

O Πράντο μάλιστα είπε ότι απέστειλε επιστολή προς τη Ύπατη Αρμοστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ, Μισέλ Μπατσέλετ. Σημειώνεται ότι κεντρικό ρόλο στα πρόσφατα γεγονότα διαδραμάτισε και η παραστρατιωτική οργάνωση Κολεκτίβος η οποία αποτελείται από πολίτες οπαδούς του καθεστώτος οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε στρατιωτικό εξοπλισμό.

Tην ίδια ώρα η MKO Foro Penal που ασχολείται με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφερε σε πρόσφατη έκθεση της ότι 892 άτομα παραμένουν κρατούμενοι από τις αρχές Ιανουαρίου και μετά.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια