Ελεύθερες στην ηπειρωτική Ελλάδα από 18 Μαΐου, αν όλα πάνε καλά
Ν. Χαρδαλιάς για μετακινήσεις

Ελεύθερες στην ηπειρωτική Ελλάδα από 18 Μαΐου, αν όλα πάνε καλά

«Καλούμε όλους τους πολίτες να κάνουν υπομονή μέχρι τις 18 Μαΐου, οπότε αν όλα πάνε καλά, θα είναι δυνατή η μετακίνηση χωρίς περιορισμούς σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα», σημείωσε ο Ν. Χαρδαλιάς, υπενθυμίζοντας πως η μετακίνηση εκτός νομού αυτή τη στιγμή επιτρέπεται μόνο για τροφοδοσία, λόγους υγείας και επαγγελματικής απασχόλησης.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως έχουν υπάρξει 414 μη προβλεπόμενες μετακινήσεις, δηλαδή μετακινήσεις εκτός νομών στην ηπειρωτική Ελλάδα, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως 18 παραβάσεις έχουν διαπιστωθεί τις τελευταίες 4 ημέρες όσον αφορά τη λειτουργία επιχειρήσεων και έχουν πραγματοποιηθεί 19 συλλήψεις. Όπως είπε, τα πρώτα 24ώρα της δεύτερης φάσης δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται συντριπτικά την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη τήρησης των κανόνων.

Ωστόσο, δεν εκλείπουν οι παραβάσεις, και όπως είπε, «χθες εντοπίστηκαν δύο κάφε-μπαρ τα οποία λειτουργούσαν παράνομα».

«Είναι προτιμότερο να προχωρήσουμε αργά απ’ ό,τι να αναγκαστούμε να γυρίσουμε πίσω», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς για να προσθέσει πως ένα από τα πράγματα που μπορούν να μας γυρίσουν πίσω είναι και η προσπάθεια ελάχιστων να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, συστήνεται ειδική επιτροπή για το σχεδιασμό της ένταξης νέων κλινών στα δημόσια σχολεία με επικεφαλής την καθηγήτρια, Αναστασία Κοττανίδου, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας. Έργο της επιτροπής αποτελεί η αύξηση των κλινών ΜΕΘ σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, σε υπάρχουσες ή νέες κτιριακές δομές για την άμεση ενσωμάτωσή τους στο σύστημα κλινών ΜΕΘ.