Ελεύθερη η κυκλοφορία από σήμερα

Ελεύθερη η κυκλοφορία από σήμερα

Ελεύθερες θα είναι οι μετακινήσεις από σήμερα Δευτέρα και μετά τη 01:30, καθώς αίρεται το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που είχε επιβληθεί, λόγω του κορονοϊού. Παράλληλα, τίθενται σε εφαρμογή διευκολύνσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους, αυξάνονται τα άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση, καθώς και το ανώτατο όριο ατόμων σε δεξιώσεις.

Μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, έρχεται η άρση  κυκλοφορίας η οποία ξεκινούσε από τη 01:30, ως ένα ακόμα δείγμα επιστροφής στην κανονικότητα.

Σχετική ανακοίνωση είχε κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της περασμένης Τετάρτης, γνωστοποιώντας σειρά από άλλα μέτρα.

Self test και εστίαση



Αναλυτικά, εκτός από την άρση του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας ισχύουν τα εξής:

Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).

Αλλάζει το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι, από έξι άτομα που ισχύει σήμερα.

Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός 120 ατόμων ανά 1.000 τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.



Διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους
 

Εντωμεταξύ, το πρωί της Δευτέρας, τίθεται επί τάπητος η εφαρμογή των νέων μέτρων για τους εμβολιασμένους, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών αλλά και υπουργών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η εφαρμογή του σχεδίου που θα καταρτιστεί θα είναι άμεση από την αρχή του Ιουλίου.