Έληξε η προθεσμία - Στο taxis τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

Έληξε η προθεσμία - Στο taxis τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

Μέχρι σήμερα μπορούσαν να ασφαλίσουν το αυτοκίνητό τους όσοι δεν το είχαν ασφαλίσει, καθώς έληξε η σχετική προθεσμία ενώ οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων ειδοποιούνται για τα πρόστιμα που πρέπει να αρχίσουν να καταβάλλουν από αύριο Τρίτη 08/05.

Με βάση τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τα ανασφάλιστα οχήματα έχουν υπολογιστεί σε περίπου 437.000, ωστόσο, όσοι ασφάλισαν το όχημά τους μετά τις 30/04, ημερομηνία κατά την οποία η ΑΑΔΕ προέβη σε διασταύρωση του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων, δε θα αποφύγουν τελικά την αποφυγή του προστίμου.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, αναφέρεται πως «το παράβολο οφείλεται σε κάθε περίπτωση σύναψης ασφαλιστηρίου συμβολαίου μετά την ημερομηνία διασταύρωσης (30.04.2018), ακόμα και αν το συμβόλαιο έχει συναφθεί πριν την ενημέρωσή σας με την παρούσα επιστολή».

Αναφορικά με τα πρόστιμα, σε καταβολή παραβόλου από 100 έως 250 ευρώ θα πρέπει να προχωρήσουν οι 436.653 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων. Οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών ειδοποιούνται ήδη με μήνυμα στη θυρίδα τους στο ΤΑΧΙS ή στον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και από αύριο θα πρέπει να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ασφάλισης των οχημάτων τους πληρώνοντας προηγουμένως το παράβολο.

Το περιθώριο για την εξόφληση του προστίμου θα είναι δύο μήνες ενώ αν ο ιδιοκτήτης δε συμμορφωθεί, τα στοιχεία του θα δίνονται στην τροχαία, που θα προχωρά στην αφαίρεση πινακίδων.

Σημειώνεται ότι, ανάλογα με τον κυλινδρισμό του οχήματος, που εντοπίστηκε ανασφάλιστο με τη διασταύρωση που έγινε, θα εμφανίζεται στην επιστολή και το αντίστοιχο ποσό, που θα πρέπει να καταβληθεί προκειμένου να ασφαλισθεί.

Οι κατηγορίες των προστίμων, σε σχέση με τα κυβικά εκατοστά του οχήματος, έχουν ως εξής:

- Για δίκυκλα ως 250 κ.ε.: 100 ευρώ

- Για δίκυκλα πάνω από 251 κ.ε.: 150 ευρώ

- Για αυτοκίνητα ως 1.000 κ.ε.: 200 ευρώ

- Για αυτοκίνητα πάνω από 1.001 κ.ε.: 250 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες για την πληρωμή παραβόλου μπορείτε να βρείτε στο σχετικό δελτίο της ΑΑΔΕ.

Φωτογραφία: Intime News