Em. Macron: Οι κανόνες για τις «αποσπάσεις» εργαζομένων προδίδουν το πνεύμα της ΕΕ

Em. Macron: Οι κανόνες για τις «αποσπάσεις» εργαζομένων προδίδουν το πνεύμα της ΕΕ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας καταφέρθηκε σήμερα, Τετάρτη, εναντίον των ευρωπαϊκών κανόνων που επιτρέπουν σε επιχειρήσεις να στέλνουν τους εργαζόμενους τους σε άλλες χώρες, χαρακτηρίζοντάς τους ως «προδοσία» του ευρωπαϊκού πνεύματος.

Η Macron δεσμεύτηκε να αλλάξει το σύστημα βάσει του οποίου «αποσπασμένοι» εργαζόμενοι μπορούν να αποστέλλονται σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συμβάσεις με τον κατώτατο μισθό της χώρας υποδοχής, αλλά βάσει των οποίων οι φόροι και κοινωνικές επιβαρύνσεις καταβάλλονται στην αρχική χώρα.

Ο ίδιος τόνισε ότι το σύστημα δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό σε πλουσιότερες χώρες όπως η Γαλλία και η Αυστρία, μια χώρα που συνορεύει με τέσσερις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και όπου την Τετάρτη συναντήθηκε με τον καγκελάριο της Christian Kern, ο οποίος είναι σύμμαχός του σε αυτό το θέμα.

Η Macron πιέζει ώστε να περιοριστεί η διάρκεια αυτών των συμβάσεων στο ένα έτος και όχι στα δύο βάσει της νέας πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να ενισχυθούν τα μέτρα για να διασφαλισθεί η τήρηση των κανόνων και να εγγυάται η ισότητα των αμοιβών με τους τοπικούς εργαζόμενους.