Έναν αιώνα μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Ο δεύτερος πρωθυπουργός μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο που το 1922 επισκέφθηκε το Τάρπον Σπρίνγκ, το αποκαλούμενο «ελληνικό χωριό» δυτικά της Τάμπα της Φλόριντα θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εάν οι πληροφορίες από το kalami.us, που τον φέρουν να παρακολουθεί την τελετή των Θεοφανείων εκεί, είναι ακριβής.

Περίπου 98 χρόνια μετά η μεγάλη ελληνική κοινότητα στο μικρό ψαροχώρι Τάρμπον Σπρίνγκ αλλά και συνολικά στην Τάμπα θα υποδεχθεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό, όπως πριν από 98 χρόνια έκαναν οι πρώτοι έλληνες σφουγγαράδες που δημιούργησαν τη δική τους κοινότητα μεταφέροντας τις τεχνικές της πατρίδας τους.

Μια κοινότητα στην οποία πραγματοποιείται η μεγαλύτερη τελετή Θεοφανείων (Επιφανείων)  εκτός Ελλάδας και την παρακολουθούν χιλιάδες Αμερικανοί, ενώ μεταδίδεται ζωντανά από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

sΟ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στους απόδημους πιστεύοντας ακράδαντα ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε προώθησε και το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού για το οποίο και θα μιλήσει σήμερα στη Βουλή όπου αναμένεται να ψηφιστεί.

Εξ αρχής είχε ταχθεί υπέρ της διευκόλυνσης της εκτέλεσης του συνταγματικού δικαιώματος της ψήφου. Ενδεχόμενη παρουσία του πάντως σε μια περιοχή όπου Έλληνας Πρωθυπουργός είχε βρεθεί προς 98 ετών θα είναι σε κάθε περίπτωση σημαντική και θα στείλει και το απαραίτητο μήνυμα.

 

Πηγή φωτ: kalami.us