Ένας 29χρονος Τυνήσιος ο δράστης της επίθεσης στη Μασσαλία

Ένας 29χρονος Τυνήσιος ο δράστης της επίθεσης στη Μασσαλία

Ο άνδρας που σκότωσε την Κυριακή δύο νεαρές γυναίκες - τις ξαδέλφες Mauranne και Laura, 20 ετών και οι δύο - έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Σεν-Σαρλ στη Μασσαλία είναι ο 29χρονος Τυνήσιος, Ahmed Hanachi, ο οποίος βρισκόταν παράνομα στη χώρα.

Ο Hanachi δολοφόνησε τις δύο άτυχες γυναίκες και μετά έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς στρατιωτών.

Χθες έγινε γνωστό, ωστόσο, ότι ελάχιστες ώρες πριν, ο δράστης είχε τεθεί υπό αστυνομική κράτηση, στη Λιόν για κλοπή και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, είχε συλληφθεί συνολικά 7 φορές από το 2005 δίνοντας κάθε φορά στις Αρχές ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε από τα δαχτυλικά του αποτυπώματα, όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Γενικός Εισαγγελέας του Παρισιού Francois Molins.

Οι Γαλλικές Αρχές προσπαθούν να αλιεύσουν στοιχεία από το κινητό του τηλέφωνο, ενώ ερευνούν και τις σχέσεις του με το ISIS το οποίο κατηγορούν ευθέως για την επίθεση της Κυριακής.

Ο δράστης της επίθεσης δεν φαινόταν να είχε άλλες διασυνδέσεις στη Γαλλία, είπε ακόμα ο Εισαγγελέας. Η τελευταία του σύλληψη ήταν στη Λυόν την Παρασκευή - μόλις δύο ημέρες πριν τη φονική επίθεση.  

Ο Hanachi πέρασε το βράδυ στο κρατητήριο, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος το πρωί του Σαββάτου. Ο Εισαγγελέας συμπλήρωσε ότι οι Αρχές δεν είχαν λόγο να παρατείνουν την κράτησή του, έχοντας στη διάθεσή τους τα στοιχεία του από το τυνησιακό του διαβατήριο.     

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Gerard Collomb αποφάσισε πάντως να αναθέσει τη διεξαγωγή έρευνας στην Διεύθυνση Γενικής Επιθεώρησης (IGA), για τις συνθήκες της απελευθέρωσής του, η οποία θα πρέπει να παραδώσει τα συμπεράσματά της «εντός μιας εβδομάδας».

Ο δράστης είχε στην κατοχή του δυο μαχαίρια και ένα κινητό τηλέφωνο, ωστόσο δεν βρέθηκαν καθόλου επίσημα χαρτιά, συμφωνα πάντα με τον γάλλο υπουργό. 

Τα πολλαπλά του ψευδώνυμα, τέλος, δυσκολεύουν στον εντοπισμό κάποιας κατοικίας του.