Ενδιαφέρον Καμίνη για την προεδρία της ΔΗΣΥ - Διαψεύδει εμπλοκή του ο Αλιβιζάτος

Ενδιαφέρον Καμίνη για την προεδρία της ΔΗΣΥ - Διαψεύδει εμπλοκή του ο Αλιβιζάτος

O Δήμαρχος Αθηναίων έχει αποφασίσει να κατέβει στην κεντρική πολιτική σκηνή διεκδικώντας την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, χωρίς μάλιστα να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καμίνης έχει ήδη επικοινωνήσει σχετικώς με ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Πηγές υποστήριξαν αρχικά ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μετά από προτροπή του Νίκου Αλιβιζάτου.

Ωστόσο σε αποκλειστική επικοινωνία που είχε μαζί του το liberal.gr ο κ. Αλιβιζάτος διέψευσε κάθε ανάμιξή του: "Ως πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής δεν είναι δουλειά μου να προτρέπω οποιονδήποτε αλλά να εγγυώμαι για τις διαδικασίες" τόνισε ο Νίκος Αλιβιζάτος.

Συνεργάτες του κ. Καμίνη υποστήριξαν ότι ο δήμαρχος Αθηναίων ενδιαφέρεται για τη διεύρυνση του χώρου της κεντροαριστεράς και δεν διαψεύδουν ότι είναι έτοιμος να θέσει υποψηφιότητα για να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι προϋποθέσεις που θέτει ο κ. Καμίνης για να κατέλθει ως υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι να υπάρχει διαφάνεια, να ακολουθηθούν ανοιχτές διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου και να μην τεθούν ασφυκτικές προθεσμίες. Προσθέτουν παράλληλα πως σε περίπτωση εκλογής του δεν θα παραιτηθεί από το αξίωμα του Δημάρχου και θα παραμείνει σε αυτό μέχρι τη λήξη της θητείας του.

Την ίδια ώρα υψηλόβαθμα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν στο liberal.gr ότι ο κ. Καμίνης είναι καλοδεχούμενος στη μάχη και κάθε υποψηφιότητα προσθέτει και δεν αφαιρεί στην προσπάθεια να δημιουργηθεί μια νέα κεντροαριστερή παράταξη.

Ο υφιστάμενος προγραμματισμός προβλέπει ότι η εκλογή αρχηγού στη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα γίνει από τη βάση τον Οκτώβριο με ανοιχτές διαδικασίες ενώ θα έχει προηγηθεί το φθινόπωρο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Φωτογραφία: Sooc