Ενισχύεται η δημοτικότητα του Μaduro μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Ενισχύεται η δημοτικότητα του Μaduro μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Αύξηση 23% σημείωσε το Σεπτέμβριο η δημοτικότητα του προέδρου της Βενεζουέλας Nicolas Maduro, έχοντας ενισχυθεί κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της τοπικής εταιρείας Datanalisis, η ενίσχυση προέκυψε μετά τον γύρο κυρώσεων του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump αλλά και της απότομης νηνεμίας μετά από τέσσερις μήνες βίαιων αντικυβερνητικών διαμαρτυριών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σχεδόν το 52% των ερωτηθέντων αντιτάχθηκαν στις κυρώσεις της κυβέρνησης Trump, οι οποίες προέκυψαν μετά τη δημιουργία της Συνταγματικής Συνέλευσης από την πλευρά της κυβέρνησης Maduro.

To 57% δήλωσαν ότι διαφώνησαν με τη «στρατιωτική επιλογή» των ΗΠΑ για να πιέσουν για πολιτικές αλλαγές στη Βενεζουέλα.

Η χαμηλή δημοτικότητα του Maduro ωστόσο δεν είναι ασυνήθιστη στη Λατινική Αμερική. Οι πρόεδροι Juan Manuel Santos στην Κολομβία και ο Michel Temer στη Βραζιλία σημείωσαν ακόμα χαμηλότερα επίπεδα δημοτικότητας στις φετινές δημοσκοπήσεις.

Η δημοτικότητα του Maduro έχει μειωθεί από τότε που εκλέχτηκε, μετά τον θάνατο του Hugo Chavez. Η πτώση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς