Ένταση με φοιτητές σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - Αποχώρησε ο Θέοδωρος Φορτσάκης

Ένταση με φοιτητές σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - Αποχώρησε ο Θέοδωρος Φορτσάκης

Ομάδα φοιτητών εισέβαλε στο κτίριο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην εκδήλωση της Φιλοσοφικής σχολή Αθηνών για τα 180 χρόνια λειτουργίας της, και αφού ανήρτησαν πανό απαίτησαν να αποχωρήσει ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, όπως και έγινε.

Ειδικότερα, οι φοιτητές σήκωσαν πανό το οποίο έγραφε «ανεπιθύμητος ο υπουργός και οι πολιτικές - κάτω ο νόμος Γαβρόγλου και η Κυβέρνηση -Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για μόνιμη αξιοπρεπή εργασία Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση και παροχές για όλους -ΦΣ Αθήνας».

Ο υπουργός, αν και καλεσμένος στην εκδήλωση για να απευθύνει χαιρετισμό, δεν παρέστη, έτσι οι φοιτητές βρήκαν «κόκκινο πανί» στο πρόσωπο του πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεόδωρου Φορτσάκη, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του και κατηγορώντας τον ότι επί των ημερών του, «έφερνε τα MAT να δείρουν φοιτητές». Πανεπιστημιακοί, αλλά και ο ίδιος ο κ. Φορτσάκης προσπάθησαν να μιλήσουν με τους φοιτητές, οι οποίοι εν εξάλλω ώθησαν στην ουσία τον κ. Φορτσάκη να αποχωρήσει από την αίθουσα και στη συνέχεια, ανακοίνωσαν στους παρευρισκόμενους τα αιτήματα τους για καλύτερες συνθήκες στις φοιτητικές εστίες και για κατάργηση του νόμου Γαβρογλου, πριν αποχωρήσουν και εκείνοι.

Λόγω της διαμαρτυρίας των φοιτητών, ο σχεδιασμός της οποίας έγινε γνωστός από νωρίς, ο κ. Γαβρόγλου φέρεται να άλλαξε το πρόγραμμά του και δεν παρέστη στην εκδήλωση.