Ένταση στη συνέντευξη Τύπου της Ηλεκτρονικής Αθηνών

Ένταση στη συνέντευξη Τύπου της Ηλεκτρονικής Αθηνών

Σε μια επεισοδιακή συνάντηση, εν μέσω αντεγκλήσεων και έντονο κλίμα μεταξύ των εργαζομένων και του ιδιοκτήτη της Ηλεκτρονικής Αθηνών, Γιάννη Στρούντζη, ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου με βασικό θέμα την πτώχευση της εταιρείας.

Εν τέλει η συνάντηση διακόπηκε βίαια, ωστόσο ο κ. Στρούντζης δεσμεύτηκε να γίνει νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με στόχο να βρεθούν τρόποι ακύρωσης της πτωχευτικής διαδικασίας όπως είναι το αίτημα των εργαζομένων, οι οποίοι εκτός των άλλων απαιτούν τις αποζημιώσεις τους και την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων που προκύπτουν από το κλείσιμο της αλυσίδας.

Ο κ. Στρούντζης είπε ότι αυτή τη στιγμή οι διευθυντές των καταστημάτων έχουν εντολή να κάνουν καταγραφή των αντικειμένων της αλυσίδας καθώς και να συγκεντρωθούν τα μετρητά από τα καταστήματα και όλοι βρίσκονται σε αναμονή των εξελίξεων.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων στο περιθώριο της συνάντησης, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, από την ενημέρωση που έχει λάβει από τους εργαζομένους η μέχρι σήμερα εικόνα της εταιρείας δεν δικαιολογεί τη διαδικασία πτώχευσης που ακολουθήθηκε,  καθώς δεν υπάρχουν οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, δημόσιο, ενώ οι οικονομικές απαιτήσεις που αναφέρονται στο έγγραφο τη απόφασης για την πτώχευση αφορούν κυρίως εγγυητικές προμηθευτών και εγγυητικές που έχουν καταπέσει στις τράπεζες. Η μόνη τράπεζα, πρόσθεσε, που φέρεται να έχει απευθείας απαιτήσεις είναι η Εθνική Τράπεζα, για την οποία ο κ. Καραγεωργόπουλος σημείωσε ότι οι πληροφορίες των εργαζομένων και οι δικές του αναφέρουν ότι εκ μέρους της υπήρχε πρόθεση διαβούλευσης και πίστωσης χρόνου ώστε να βρεθεί μία λύση.

Σημειώνεται ότι όπως δήλωσαν εργαζόμενοι, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες που έχουμε αναφέρει από το πρωί, τους έχει καταβληθεί τόσο το δώρο του Πάσχα όσο και η αναλογία της καλοκαιρινής αδείας, αλλά και τα μέχρι σήμερα δεδουλευμένα τους. Αυτό για το οποίο κατηγορούν οι εργαζόμενοι τον κ. Στρούντζη,  βασικό μέτοχο και ιδιοκτήτη της Ηλεκτρονικής Αθηνών, είναι ότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως τους εργαζόμενους για εξελίξεις και δεν παραβρέθηκε στην χτεσινή τριμερή διαβούλευση, ως όφειλε κατά την κρίση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίας του Liberal.gr από το στενό κύκλο του κ. Στρούντζη δεν υπήρξε καμία εκπεφρασμένη πρόθεση στήριξης από την μεριά των τραπεζών, τουναντίον.

Αντιόπη Σχοινά

Διαβάστε ακόμα: