Ένταση στην Άμφισσα μετά την κηδεία της 13χρονης - Συνελήφθη Αλβανός για συνέργεια στη δολοφονία

Ένταση στην Άμφισσα μετά την κηδεία της 13χρονης - Συνελήφθη Αλβανός για συνέργεια στη δολοφονία

Ένταση επικράτησε στην Άμφισσα μετά την κηδεία της 13χρονης που έπεσε νεκρή μέσα σε καταυλισμό Ρομά από το όπλο γνωστού επιχειρηματία της περιοχής.

Σύμφωνα με το Star Κεντρικής Ελλάδας, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο νεκροταφείο βγήκε στον δρόμο που συνδέει την Άμφισσα με τη Λαμία και τον απέκλεισε για αρκετή ώρα στήνοντας οδοφράγματα και φωτιές σε λάστιχα. Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν από την αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη, και απειλούσαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ» κάνει λόγο για «θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος». Παράλληλα με την καταδίκη της εγκληματικής πράξης, όμως, η Ομοσπονδία των Ρομά τονίζει πως «απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές» και δηλώνει την «απόλυτη εμπιστοσύνη» της στη Δικαιοσύνη.

 

Σύλληψη 40χρονου για συνέργεια στον φόνο

Στο μεταξύ στη σύλληψη ενός 40χρονου άνδρα, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία της 13χρονης στην Άμφισσα, προχώρησε η αστυνομία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο ο 34χρονος κρεοπώλης, πήγε στον καταυλισμό και αμέσως μετά τον πυροβολισμό, τράπηκαν μαζί σε φυγή.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου φερόμενου ως δράστη, καθώς ακόμα δεν έχει εντοπιστεί ή παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές.