Έντονη αντίδραση της Άγκυρας για την παροχή ασύλου στον έναν από τους «8»

Έντονη αντίδραση της Άγκυρας για την παροχή ασύλου στον έναν από τους «8»

Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας στη χθεσινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ.

Ειδικότερα, σε αναρτήσεις που έκανε στο λογαριασμό του στο twitter, ο κ. Τσελίκ κάνει λόγο για «ακόμα μία απόφαση-σκάνδαλο από την ελληνική δικαιοσύνη, προκειμένου να προστατεύσει πραξικοπηματίες».

«Η Ελλάδα έχει υποφέρει πολύ στο παρελθόν από πραξικοπήματα αλλά τώρα είναι προφανές πως η ελληνική δικαιοσύνη έχει οδηγείται από άλλα κίνητρα, αφήνοντας το δρόμο του Νόμου για να προστατεύσει πραξικοπηματίες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Τσελίκ, προσθέτοντας ότι «τα δυο μέτρα και τα δύο σταθμά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι παροχή στήριξης στην τρομοκρατία».

Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος του AKP υπογραμμίζει πως «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που υποστηρίζουν τους τρομοκράτες δίνοντας τους όπλα και εκείνους που προστατεύουν πραξικοπηματίες με δικαστικές αποφάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσίευσή χθες της ομόφωνης απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που ζητούσε να ακυρωθεί το άσυλο το οποίο του είχε χορηγηθεί, ανοίγει πλέον το δρόμο για την απόκτηση ταξιδιωτικών εγγράφων (θεωρητικά τουλάχιστον) στον Τούρκο πιλότο Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια